Ingrediente
1 caserola piept de pui, 1 pahar iaurt, 1 cutie rosii cuburi, 1 lingurita sos iute de ardei sau 1/2 lingurita ardei iute tocat foarte fin, piper, sare, condimente( verdeata+mirodenii) dupa gust, tava mica teflonata, 1 kg cartofi curatati si taiati cuburi, 1 ardei taiat rondele, 6 catei de usturoi, 2 linguri zahar pudra, 2 cani de apa
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca iaurtul, rosiile, ardeiul iute si condimentele, apoi cu o lingurita se pune amestecul pe fiecare fasie de pui.
Cand s-a terminat amestecul de pus se ia o stricuratoare de ceai, se pune in ea zaharul si incet se cerne in tava, peste toata carnea ( ii va da o culoare caramelizanta carnii)
Incet ca sa nu atinga ,, crusta,, noastra se adauga si apa, de preferat in momentul imediat dupa ce ai bagat tava in cuptor.
Se lasa 2-3 minute in cuptor, fara a i se da drumul, pentru a se ,,odihnii,, ( a lua arome).
Se lasa la foc mediu 30 de minute ( pana se patrund cartofii)
mamisinoita (Chef de cuisine):
O instiintare: paharul de iaurt sa fie din acela mic nu din cel de 400 de gr. un mic secret. Chiar daca s-au facut cartofii si mai este lichid in tava poti sa faci in felul urmator: 1. sa-i mai lasi sa fiarba pana nu mai ramane decat cat lichid vrei; 2. varianta mea preferata este sa mai adaug cam o cana de suc de rosii in care am mai dizolvat un pahar de iaurt si putina sare. i-mi place sa aiba mai mult lichid si da frumos si cand il asezi pe farfurie( piept de pui si garnitura, iar deasupra cu o lingura ,, insiropezi,, cu sosul din tava.