autor:

mamisinoita

» » Fripturi

Pui la cuptor in crusta de iaurt dulce-iute

Autor: mamisinoita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mamisinoita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2010

Ingrediente
1 caserola piept de pui, 1 pahar iaurt, 1 cutie rosii cuburi, 1 lingurita sos iute de ardei sau 1/2 lingurita ardei iute tocat foarte fin, piper, sare, condimente( verdeata+mirodenii) dupa gust, tava mica teflonata, 1 kg cartofi curatati si taiati cuburi, 1 ardei taiat rondele, 6 catei de usturoi, 2 linguri zahar pudra, 2 cani de apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

In tava pui pieptul taiat fasii de 2 cm latime asezand-ul astfel incat printre bucati sa se poata pune si cuburi de cartofi si rondele de ardei.

Intr-un vas se amesteca iaurtul, rosiile, ardeiul iute si condimentele, apoi cu o lingurita se pune amestecul pe fiecare fasie de pui.

Cand s-a terminat amestecul de pus se ia o stricuratoare de ceai, se pune in ea zaharul si incet se cerne in tava, peste toata carnea ( ii va da o culoare caramelizanta carnii)

Incet ca sa nu atinga ,, crusta,, noastra se adauga si apa, de preferat in momentul imediat dupa ce ai bagat tava in cuptor.

Se lasa 2-3 minute in cuptor, fara a i se da drumul, pentru a se ,,odihnii,, ( a lua arome).

Se lasa la foc mediu 30 de minute ( pana se patrund cartofii)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor in crusta de iaurt dulce-iute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime . Intr-un vas mai mare cu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mamisinoita

    mamisinoita (Chef de cuisine):

    O instiintare: paharul de iaurt sa fie din acela mic nu din cel de 400 de gr. un mic secret. Chiar daca s-au facut cartofii si mai este lichid in tava poti sa faci in felul urmator: 1. sa-i mai lasi sa fiarba pana nu mai ramane decat cat lichid vrei; 2. varianta mea preferata este sa mai adaug cam o cana de suc de rosii in care am mai dizolvat un pahar de iaurt si putina sare. i-mi place sa aiba mai mult lichid si da frumos si cand il asezi pe farfurie( piept de pui si garnitura, iar deasupra cu o lingura ,, insiropezi,, cu sosul din tava.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    O reteta interesanta!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 caserola piept de pui
  • 1 pahar iaurt
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 lingurita sos iute de ardei sau 1/2 lingurita ardei iute tocat foarte fin
  • piper
  • sare
  • condimente( verdeata+mirodenii) dupa gust
  • tava mica teflonata
  • 1 kg cartofi curatati si taiati cuburi
  • 1 ardei taiat rondele
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 cani de apa

Raporteaza reteta

Retete
de mamisinoita
Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde

Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde

Eu fac supa asta intr-o oala de 3 litri. Oparesc carnea de pui in 2 ape, apoi o pun la fiert in

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Aripi de pui cu cartofi si sos la cuptor

Aripi de pui cu cartofi si sos la cuptor

Se spala carnea, se usuca si se asaza intr-o tava (se pune prima pentru ca fierbe mai greu). Peste

6 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O reteta interesanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ceafa la tava alla Claudiu