Pui la cuptor in crusta de iaurt dulce-iute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 caserola piept de pui
  • 1 pahar iaurt
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 lingurita sos iute de ardei sau 1/2 lingurita ardei iute tocat foarte fin
  • piper, sare, condimente( verdeata+mirodenii) dupa gust
  • tava mica teflonata
  • 1 kg cartofi curatati si taiati cuburi
  • 1 ardei taiat rondele
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 cani de apa

Mod de preparare

In tava pui pieptul taiat fasii de 2 cm latime asezand-ul astfel incat printre bucati sa se poata pune si cuburi de cartofi si rondele de ardei.

Intr-un vas se amesteca iaurtul, rosiile, ardeiul iute si condimentele, apoi cu o lingurita se pune amestecul pe fiecare fasie de pui.

Cand s-a terminat amestecul de pus se ia o stricuratoare de ceai, se pune in ea zaharul si incet se cerne in tava, peste toata carnea ( ii va da o culoare caramelizanta carnii)

Incet ca sa nu atinga ,, crusta,, noastra se adauga si apa, de preferat in momentul imediat dupa ce ai bagat tava in cuptor.

Se lasa 2-3 minute in cuptor, fara a i se da drumul, pentru a se ,,odihnii,, ( a lua arome).

Se lasa la foc mediu 30 de minute ( pana se patrund cartofii)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise