autor:

Dachman Laura

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2009

Ingrediente
•250 gr prune uscate, tocate mare, •150 ml vin rosu, •2 linguri ulei de masline, •1 ceapa mare, curatata si toccata, •1 morcov mijlociu, curatat sir as mare, •3 catei de usturoi, curatatisi zdrobiti, •350 gr ciuperci, sterse si tocate, •100 gr migdale, oparite si tocate, •400 gr frunze de varza create sau spanac, curatate, calite si rupte, •30 gr unt, •1 lingura maghiran proaspat tocat, •200 gr pesmet, •½ lingurita sare, •piper negru proaspat macinat, •2 kg pui grill, •1 lingura ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un castron mic, se inmoaie prunele in vin si se lasa deoparte.Se incalzeste cuptorul la 190°.
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste ceapa, morcovii si usturoiul 5 minute, amestecand din cand in cand.Se adauga ciupercile si se mai prajesc 5 minute.
3. Se adauga migdalele si varza creata sau spanacul si se mai prajesc inca 5 minute.Se adauga prunele cu vinul si untul.Se acopera si se fierb la foc mic 6-8 minute, pana cand varza creata sau spanacul s-au facut.Se ia tigaia de pe foc si se lasa la racit 15 minute.Se adauga maghiranul si pesmetul, se sareaza cu jumatate din sare si se pipereaza.
4. Se clateste puiul sub jet de apa rece, apoi se usuca bine cu servet de bucatarie.Se umple puiul cu jumatate din umplurura.Pe o folie se intinde untul si restul de umplutura.Se ruleaza ca un carnat, apoi se strang bine capetele si se pune la frigider sa se raceasca.
5. Se pune puiul intr-o tava de copt, se unge cu ulei, se sareaza cu restul de sare si se pipereaza.Se coace 1h 30 minute-1h 50 minute sau pana se face.Cu 30 minute inainte de a se face puiul, se pune umplutura din folie in tava cu pui pentru a se incalzi.
6. Puiul se pune pe un platou incalzit, apoi se acopera si se lasa sa stea 15 minute.Se scoate si se arunca excesul se grasime din sosul obtinut la copt.Sosul se amesteca cu restul de umplutura si se aranjeaza in jurul puiului, iar aopi se serveste.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

24 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Gratar cu garnitura de ceapa cu branza

Gratar cu garnitura de ceapa cu branza

Se toaca ceapa cat mai marunt(un robot de bucatarie e un ajutor perfect).Ceapa se caleste in unt

7 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Ce bun este!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Ce bine arata!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Nu sunt cuvinte pentru a descrie ceia ce vad,este o delicatesa,arata super.Felicitari.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Foarte, foarte gustos!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Numai bunatati faci Laura...............felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • •250 gr prune uscate
  • tocate mare
  • •150 ml vin rosu
  • •2 linguri ulei de masline
  • •1 ceapa mare
  • curatata si toccata
  • •1 morcov mijlociu
  • curatat sir as mare
  • •3 catei de usturoi
  • curatatisi zdrobiti
  • •350 gr ciuperci
  • sterse si tocate
  • •100 gr migdale
  • oparite si tocate
  • •400 gr frunze de varza create sau spanac
  • curatate
  • calite si rupte
  • •30 gr unt
  • •1 lingura maghiran proaspat tocat
  • •200 gr pesmet
  • •½ lingurita sare
  • •piper negru proaspat macinat
  • •2 kg pui grill
  • •1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bun este!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Pilaf de pui