autor:

Fara foto

» » Fripturi

Pui la gratar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 2 pulpe de pui, , condimente pentru gratar (din comert), , putin ulei de masline, , 100 g malai macinat mai mare, , 400 ml zeama de carne de pui (Knorr+apa), , 1/16 l lapte, , 1 ceapa mica,, putina nucsoara rasa, , sare,, piper, , 1 lingura unt, , 2 crengute de rozmarin pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

10 voturi

Mod de preparare

Se curata de carne si pielita partea inferioara a oaselor de la pulpe si se invelesc cu folie de aluminiu. Se presara peste pulpe condimentele pentru gratar si se pun deoparte.
Se incinge untul intr-o cratita, se prajeste ceapa taiata marunt, dupa care se stinge cu lapte si zeama de carne si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga malaiul, se amesteca bine si cand da in clocot, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 20 de minute. (Intre timp se mai amesteca cu telul.) Se intinde apoi mamaliga astfel preparata pe o tava (stratul: 1 cm inaltime) si se lasa sa se raceasca. (Se poate pregati si cu o zi inainte.)
Se aseaza pulpele de pui pe gratar (cu carbuni de lemn) si se prajesc pe ambele parti. Din mamaliga racita se decupeaza - cu un pahar - 8-10 cercuri, care se prajesc, si ele, pe gratarul incins. Se garnisesc pulpele cu rozmarin si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui la gratar cu Cartofi si Mazare Noua

Pulpe de pui la gratar cu Cartofi si Mazare Noua

Cartofii noii se curata dupa care se spala, mazarea se curata boabele din pastai si se spala, se

12 voturi    1 comentariu
50 min
Fripturi
Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Obs: Torefierea boabelor de coriandru si chimen presupune prajirea uscata a acestora cca 1-2 min,

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anda M. (Chef de cuisine) , 21 iunie 2008

    Interesanta reteta. Cred ca merita putin efort ca sa iasa un gratar delicios. Noi ne-am obisnuit sa punem carnea cu condimente direct pe gratar si gata...

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 2 pulpe de pui
  • condimente pentru gratar (din comert)
  • putin ulei de masline
  • 100 g malai macinat mai mare
  • 400 ml zeama de carne de pui (Knorr+apa)
  • 1/16 l lapte
  • 1 ceapa mica,
  • putina nucsoara rasa
  • sare,
  • piper
  • 1 lingura unt
  • 2 crengute de rozmarin pentru ornat.

Raporteaza reteta

Fara foto

Anda M. (Chef de cuisine)

Interesanta reteta. Cred ca merita putin efort ca sa iasa un gratar delicios. Noi ne-am obisnuit sa punem carnea cu condimente direct pe gratar si gata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Aripioare crocant de gustoase