autor:

» » Fripturi

Pui la gratar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 2 pulpe de pui, , condimente pentru gratar (din comert), , putin ulei de masline, , 100 g malai macinat mai mare, , 400 ml zeama de carne de pui (Knorr+apa), , 1/16 l lapte, , 1 ceapa mica,, putina nucsoara rasa, , sare,, piper, , 1 lingura unt, , 2 crengute de rozmarin pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata de carne si pielita partea inferioara a oaselor de la pulpe si se invelesc cu folie de aluminiu. Se presara peste pulpe condimentele pentru gratar si se pun deoparte.
Se incinge untul intr-o cratita, se prajeste ceapa taiata marunt, dupa care se stinge cu lapte si zeama de carne si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga malaiul, se amesteca bine si cand da in clocot, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 20 de minute. (Intre timp se mai amesteca cu telul.) Se intinde apoi mamaliga astfel preparata pe o tava (stratul: 1 cm inaltime) si se lasa sa se raceasca. (Se poate pregati si cu o zi inainte.)
Se aseaza pulpele de pui pe gratar (cu carbuni de lemn) si se prajesc pe ambele parti. Din mamaliga racita se decupeaza - cu un pahar - 8-10 cercuri, care se prajesc, si ele, pe gratarul incins. Se garnisesc pulpele cu rozmarin si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui natur la gratar

Piept de pui natur la gratar

Dezosati pieptul de pui si curatati pielea (daca este necesar). Taiati pieptul transversal, perpendicular

5 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Gratar piept de pui cu garnitura de legume

Gratar piept de pui cu garnitura de legume

Luam pieptul de pui il spalam il stergem cu un servetel de apa apoi taiem in 2 bucati apoi fiecare

12 voturi    8 comentarii
50h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Anda M. (Chef de cuisine) , 21 iunie 2008

    Interesanta reteta. Cred ca merita putin efort ca sa iasa un gratar delicios. Noi ne-am obisnuit sa punem carnea cu condimente direct pe gratar si gata...

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 2 pulpe de pui
  • condimente pentru gratar (din comert)
  • putin ulei de masline
  • 100 g malai macinat mai mare
  • 400 ml zeama de carne de pui (Knorr+apa)
  • 1/16 l lapte
  • 1 ceapa mica,
  • putina nucsoara rasa
  • sare,
  • piper
  • 1 lingura unt
  • 2 crengute de rozmarin pentru ornat.

Raporteaza reteta

Anda M. (Chef de cuisine)

Interesanta reteta. Cred ca merita putin efort ca sa iasa un gratar delicios. Noi ne-am obisnuit sa punem carnea cu condimente direct pe gratar si gata...

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschi de vita pe pat de creamy spinach si cartofi