Pui la gratar cu sos picant bulgaresc

Pui la gratar cu sos picant bulgaresc

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui prajite la gratar
  • Pentru sos
  • 6 rosii maricele
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 lingurita mustar iute – sa fie mai cu varf
  • 1 ardei kapia (sau ardei gras rosu)
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Mod de preparare

Incepe vremea gratarelor, asa ca putem sa iesim din tiparul cu care eram obisnuiti, adaugand un plus de savoare unei fripturi ce poate parea banala.

Cat timp se pregateste jarul pentru friptura pregatim sosul. Oparim rosiile 3 minute, le decojim si le tocam cu un robot sau le dam prin masina de tocat. Tocam si ardeiul foarte fin sau il dam prin masina de tocat si pe acesta.

Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza. Il punem la fiert pentru 5 minute, pana incepe sa se ingroase.

In general sosul acesta se serveste rece, din frigider, dar noi il preferam proaspat facut, pe carnea abia prajita la gratar. Daca mergem la picnic, cu siguranta facem sosul inainte sa plecam de acasa si il luam cu noi intr-un borcan sau sticla.

Pofta buna!

Reteta oferita de blogul Divainbucatarie.ro

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine