autor:

autor

» » , Fripturi, Retete la gratar

Pui la gratar cu sos picant bulgaresc

    Reteta postata pe: 27 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 27 august 2013

Ingrediente
2 pulpe de pui prajite la gratar, Pentru sos, 6 rosii maricele, 2 linguri zahar tos, 1 lingura otet de vin alb, 1 lingurita mustar iute &ndash sa fie mai cu varf, 1 ardei kapia (sau ardei gras rosu), 1/4 lingurita sare, 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Incepe vremea gratarelor, asa ca putem sa iesim din tiparul cu care eram obisnuiti, adaugand un plus de savoare unei fripturi ce poate parea banala.


Cat timp se pregateste jarul pentru friptura pregatim sosul. Oparim rosiile 3 minute, le decojim si le tocam cu un robot sau le dam prin masina de tocat. Tocam si ardeiul foarte fin sau il dam prin masina de tocat si pe acesta.


Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza. Il punem la fiert pentru 5 minute, pana incepe sa se ingroase.


In general sosul acesta se serveste rece, din frigider, dar noi il preferam proaspat facut, pe carnea abia prajita la gratar. Daca mergem la picnic, cu siguranta facem sosul inainte sa plecam de acasa si il luam cu noi intr-un borcan sau sticla.


Pofta buna!



Reteta oferita de blogul Divainbucatarie.ro
Incepe vremea gratarelor, asa ca putem sa iesim din tiparul cu care eram obisnuiti, adaugand un plus de savoare unei fripturi ce poate parea banala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar cu sos picant bulgaresc" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de  fasole verde

Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de fasole verde

Pieptul de pui se pune intr-o marinata pentru fragezire, marinata este formata din : 1 ceapa, 2 catei

20 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    delicios!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui prajite la gratar
  • Pentru sos
  • 6 rosii maricele
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 lingurita mustar iute &ndash sa fie mai cu varf
  • 1 ardei kapia (sau ardei gras rosu)
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi
Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

delicios!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Retete la gratar

Burgeri cu sos Burgeri cu sos

Carnea de vita se amesteca cu cea de porc, se pun condimentele si se formeaza burgeri rotunzi si turtiti. Se pun pe o farfurie. In

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Mititei facuti in casa Mititei facuti in casa

Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne