Pui la tigaie cu rosii si usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui la tigaie cu rosii si usturoi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:
  • 1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
  • 2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
  • 3. 80 ml ulei
  • 4. optional 2 linguri de faina
  • 5. o capatana de usturoi
  • 6. jumatate de pahar de vin alb
  • 7. o legatura de patrunjel
  • 8. o legatura de marar
  • 9. sare, piper, condimente pentru pui

Mod de preparare

Zilele trecute, intr-un context ce includea si fasolea verde, o prietena mi-a spus ca nu-i place ceapa calita. Nu am aprofundat cat sa aflu in ce masura problema mai acuta se referea la ceapa sau la aceasta fiind calita insa asa mi-a venit ideea de a face un alt soi de ostropel, mai exact pui cu rosii intregi, sos si usturoi.

Pulpele de pui le speli si le portionezi precum in poza, asta daca nu sunt deja taiate astfel. Le stergi cu un servet de hartie, le condimentezi si le pui la prajit in uleiul incins. Dupa vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar in uleiul incins se pune faina si se amesteca pana se face ca o pasta. Acest pas - cu faina - nu este obligatoriu, are rolul de a inchega mai bine sosul. Se adauga apoi usturoiul taiat si rosiile cu tot cu sucul din conserva, plus jumatate de pahar de vin. Se pun la loc pulpele si se mai lasa sa fiarba totul pana cand carnea este bine patrunsa. Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa. Spre final se adauga mararul si patrunjelul tocat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise