autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu carne

Pui la tigaie cu rosii si usturoi

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:, , 1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare), 2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr), 3. 80 ml ulei, 4. optional 2 linguri de faina, 5. o capatana de usturoi, 6. jumatate de pahar de vin alb, 7. o legatura de patrunjel, 8. o legatura de marar, 9. sare, piper, condimente pentru pui

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Zilele trecute, intr-un context ce includea si fasolea verde, o prietena mi-a spus ca nu-i place ceapa calita. Nu am aprofundat cat sa aflu in ce masura problema mai acuta se referea la ceapa sau la aceasta fiind calita insa asa mi-a venit ideea de a face un alt soi de ostropel, mai exact pui cu rosii intregi, sos si usturoi.

Pulpele de pui le speli si le portionezi precum in poza, asta daca nu sunt deja taiate astfel. Le stergi cu un servet de hartie, le condimentezi si le pui la prajit in uleiul incins. Dupa vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar in uleiul incins se pune faina si se amesteca pana se face ca o pasta. Acest pas - cu faina - nu este obligatoriu, are rolul de a inchega mai bine sosul. Se adauga apoi usturoiul taiat si rosiile cu tot cu sucul din conserva, plus jumatate de pahar de vin. Se pun la loc pulpele si se mai lasa sa fiarba totul pana cand carnea este bine patrunsa. Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa. Spre final se adauga mararul si patrunjelul tocat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tigaie cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Se spala si se zvanta bine cotletele apoi li se face cate un buzunar,cu lama unui cutit ascutit,incepand

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei incins. (Procurati ca tigaia in care caliti sa fie destul

15 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Usor de facut si foarte bun. In loc de rosiile intrgi am folosit rosii pasate si am mai subtiat putin sosul cu suc de rosii ( preferinta proprie, mie nu-mi plac bucati de rosii in mincare).Usturoiul l-am pus aproape la sfirsit ca sa-si pastreze gustul proaspat.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Karoline , 21 septembrie 2014

    Daca arata frumos cred ca e shi bun de tot;)

  • Fara foto

    Doci Anca Ramona , 31 martie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Karoly Mathe , 24 decembrie 2013

    imi place

    • Fara foto

      , 04 octombrie 2013

      eu la ostropel nici nu pun ceapa

    • Fara foto

      April Doigg , 19 septembrie 2013

      super reteta si se face si repede

    • Fara foto

      Marinescu Stefania , 18 septembrie 2013

      merge si fara vin...si e ff buna

    • Fara foto

      Marinescu Stefania , 18 septembrie 2013

      o reteta super simpla...cred ca oricine stie sa o faca...pt mine nu-i o noutate...

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Mimi, merci frumos, totul e sa pui pret pe mancarea gatita acasa. Daca faci lucrul asta, deja esti la trei sferturi distanta pe drumul mancatului sanatos :)

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Deosebita prezentarea ...f gustoase retetele tale si sanatoase bv..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:
  • 1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
  • 2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
  • 3. 80 ml ulei
  • 4. optional 2 linguri de faina
  • 5. o capatana de usturoi
  • 6. jumatate de pahar de vin alb
  • 7. o legatura de patrunjel
  • 8. o legatura de marar
  • 9. sare
  • piper
  • condimente pentru pui

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Karoline

Daca arata frumos cred ca e shi bun de tot;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Boeuf Stroganoff