Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile.
Punem la incins intr-un wok Delimano 2 linguri ulei in care vom praji carnea pe ambele parti, la foc mediu.
Stingem cu o cana cu apa si lasam focul mic.Acoperin wok-ul si lasam sa fiarba 30 minute.
Cepele curatate le tocam marunt si le sotam in restul de ulei.Adaugam ciupercile taiate si calim cateva minute.Stingem totul cu vin, firbem 5 minute, apoi adaugam usturoiul presat.
Turnam ciupercile peste pui, adaugam 3 linguri cu smantana, asezonam si adaugam putina apa daca mai e cazul.Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.
La final adaugam restul de smantana amestecata cu faina( maestrul a amestecat smantana cu doua oua intregi), verdeata tocata marunt si lasam sa mai dea cateva clocote pina se ingroasa sosul.
Facem mamaliguta punamd la 1 l apa cu putina sare 300 g faina de malai, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.
Servim pulpele manastiresti cu mamaliguta si vorba maestrului Radu Anton Roman : "...e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot in bunatatea asta sofisticata..."
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii