autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Pui manastiresc

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
4-5 buc. pulpe pui, 2 buc. ceapa, 1 varf boia de ardei, 1/2 pumn patrunjel, 1 varf piper mixt, 1 varf sare, 4 lingura ulei de floarea soarelui, 1-2 lingura faina alba, 150 ml vin alb, 300 ml smantana, 1 lingura condimente pt pui, 400 gr ciuperci taiate, 2-3 buc. fire marar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile.
Punem la incins intr-un wok Delimano 2 linguri ulei in care vom praji carnea pe ambele parti, la foc mediu.
Stingem cu o cana cu apa si lasam focul mic.Acoperin wok-ul si lasam sa fiarba 30 minute.
Cepele curatate le tocam marunt si le sotam in restul de ulei.Adaugam ciupercile taiate si calim cateva minute.Stingem totul cu vin, firbem 5 minute, apoi adaugam usturoiul presat.
Turnam ciupercile peste pui, adaugam 3 linguri cu smantana, asezonam si adaugam putina apa daca mai e cazul.Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.
La final adaugam restul de smantana amestecata cu faina( maestrul a amestecat smantana cu doua oua intregi), verdeata tocata marunt si lasam sa mai dea cateva clocote pina se ingroasa sosul.
Facem mamaliguta punamd la 1 l apa cu putina sare 300 g faina de malai, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.
Servim pulpele manastiresti cu mamaliguta si vorba maestrului Radu Anton Roman : "...e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot in bunatatea asta sofisticata..."
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui manastiresc

Pui manastiresc

De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea

35 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui manastiresc

Pui manastiresc

Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva

14 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gurau Costel , 16 aprilie 2014

    Este nemaipomenit !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2014

    Te astept cu drag Medi !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 13 martie 2014

    Este nemaipomenit !

    • Fara foto

      Mihalache Maria , 12 martie 2014

      Este nemaipomenit !

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 09 martie 2014

      Chiar mi s-a facut pofta de asa ceva !

    • Fara foto

      Toncean Valer , 09 martie 2014

      Chiar mi s-a facut pofta de asa ceva !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4-5 buc. pulpe pui
  • 2 buc. ceapa
  • 1 varf boia de ardei
  • 1/2 pumn patrunjel
  • 1 varf piper mixt
  • 1 varf sare
  • 4 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1-2 lingura faina alba
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura condimente pt pui
  • 400 gr ciuperci taiate
  • 2-3 buc. fire marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Te astept cu drag Medi !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pachetele umplute