autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui Marsala

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
(pentru 2 portii), 2 portii piept de pui, 50g faina, 2 linguri unt, o lingura ulei masline, 3 catei de usturoi intregi, curatati si zdrobiti, o crenguta de cimbru, 200g ciuperci feliate, 200 ml vin Marsala, 150 ml smantana lichida

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Am folosit pana acum Marsala doar la tiramisu, chiar ma intrebam ce sa mai fac cu el ;)) am avut putine dubii, vin foarte foarte dulce cu pui...hmm... dar va spun, it will blow you away! Da o aroma foarte placuta, un gust nemaiintalnit de care va veti indragosti cu siguranta.

Intr-o tigaie nonaderenta topiti untul. Adaugati crenguta de cimbru si lasati cateva secunde. Adaugati cateii de usturoi si ciupercile. Asezonati si prajiti la foc mare pana ciupercile sunt aurii.

Intre timp, bateti bine pieptul de pui pentru a fi subtire si egal. Dati cele doua bucati prin faina si scuturati de exces.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati puiul si prajiti 2 minute pe fiecare parte.

Adaugati vinul Marsala, va produce ceva flacari, deci nu va speriati, e normal;) lasati sa se reduca sosul, apoi adaugati ciupercile, usturoiul si cimbrul, turnati smantana lichida si lasati sa se ingroase putin. Serviti imediat.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Eileen cuisine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Marsala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu piure de cartofi

Pui la cuptor cu piure de cartofi

Se transeaza puiul. Se unge cu ulei, se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se toaca ceapa marunt

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Coaste de miel cu mamaliguta

Coaste de miel cu mamaliguta

Coastele de miel se prajesc in ulei incins si cand sunt gata se scot pe un prosop de hartie. Se

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stanescu Cosmin Gabriel , 10 noiembrie 2014

    delicios

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2014

    Imi place reteta,dar am sa o incerc fara faina,sper sa fie bun si asa.

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • 2 portii piept de pui
  • 50g faina
  • 2 linguri unt
  • o lingura ulei masline
  • 3 catei de usturoi intregi
  • curatati si zdrobiti
  • o crenguta de cimbru
  • 200g ciuperci feliate
  • 200 ml vin Marsala
  • 150 ml smantana lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Imi place reteta,dar am sa o incerc fara faina,sper sa fie bun si asa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)