autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Pui pane cu morcov ras si garnitura

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
1 pui fiert portionat, 1 morcov ras, 4 linguri faina, 4 linguri pesmet, 3 oua, condimente: sare, piper, paprika, chili, usturoi granulat, condimente pentru friptura, 100 ml ulei, , pentru garnitura:, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ceapa, cateva frunze de spanac sau loboda, cateva frunze de patrunjel pentru garnisit, 2-3 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Dupa ce e gata supa de pui, se scoate carnea fiarta, se portioneaza si se condimenteaza cu piper.
Morcovul ras se caleste in putin ulei, se adauga un polonic de supa, se strecoara zeama peste supa (ca sa-i dea culoarea galbena). Morcovul se amesteca omogen cu ouale si se condimenteaza cu paprika si chili.
Intr-o farfurie puneti faina, in alta pesmetul in care adaugati o lingurita de condimente pentru friptura si o lingurita de usturoi granulat.
Tavaliti bucatile de pui prin: faina, ou cu morcov, apoi prin pesmet. Puneti-le la prajit in ulei incins, cand s-au rumenit bine pe ambele parti, scoateti-le pe hartie absorbanta.
Pana se prajeste carnea, se prepara garnitura. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri de ulei, morcovii taiati feliute subtiri si bastonase si ceapa taiata fasii subtiri. Dupa 5 minute adaugati feliile de cartof si 1-2 polonice de zeama din supa. Lasati pe foc mic 15 minute. La urma adaugati frunzele de spanac taiate fasii (pentru culoare). Dupa inca 2-3 minute este gata.
Condimentati si asezati garnitura pe platou si langa ea bucatile de pui. Garnisiti cu patrunjel verde si serviti cu salata de rosii, castraveti si ceapa sau salata verde.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pane cu morcov ras si garnitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de rata cu portocale

Friptura de rata cu portocale

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi. Sarezi, ungi rata cu

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi
Pasare cu vin in punga de copt

Pasare cu vin in punga de copt

Bucatile de pasare spalate si curatate de piele le punem intr-un vas turnam vinul si adaugam cuisoare

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Multumesc, multumesc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Bun,bun,super bun...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Apetisant

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Am salvat reteta.Sunt cateva idei minunate de care sa ma folosesc si eu in bucatarie.Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 pui fiert portionat
  • 1 morcov ras
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • 3 oua
  • condimente: sare
  • piper
  • paprika
  • chili
  • usturoi granulat
  • condimente pentru friptura
  • 100 ml ulei
  • pentru garnitura:
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • cateva frunze de spanac sau loboda
  • cateva frunze de patrunjel pentru garnisit
  • 2-3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc in vas roman