autor:

flori de piatra

» » Fripturi

PUI PE SARE LA CUPTOR

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
1pui mare, sare mare de bucatarie, condimente pentru pui

Dificultate: Redusa Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Puiul se spala, se despica pe piept si se aseaza in tava aragazului care s-a tapetat cu un strat de sare de cca.1cm grosime.Se introduce in cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos.In timpul coacerii se mai inteapa din loc in loc cu o scobitoare, puiul.Cand este gata se serveste cu diferite garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI PE SARE LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe sare la cuptor

Pui pe sare la cuptor

Daca este necesar, se parleste puiul, apoi se spala, se "desface" pe piept. In tava aragazului,

20 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe pat de sare la cuptor

Pulpe de pui pe pat de sare la cuptor

Se spala bine pulpele si se pun la scurs intr-un servet de bucatarie.Pulpele uscate bine se condimenteaza

10 voturi    12 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Foarte bun! Si eu fac pui pe sare, deoarece are o aroma diferita de puiul simplu, la cuptor...uneori puiul il tai in 4 pentru ca sa se patrunda mai bine, il ung cu un amestec de unt topit (pe marginea aragazului), in care adaug condimente: boia, piper, maghiran, busuioc si uneori si curry. dar foarte bun e si pestele pe sare!!! (dupa aceeasi metoda, desigur)

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rodi , 24 martie 2010

    da, este f. bun puiul pe sare, nu-si ia sare deloc, si are o aroma deosebita, am facut de mai multe ori, uneori nu l-am condimentat deloc sa simt aroma de iod din sare, si e f. simplu de preparat, eu pun sare cat este si greutatea puiului si nu transez puiul , daca vrei pieptul mai umed il pui cu spatele in sus si invers. o sa incerc si varianta cu peste.

  • AndraProf

    AndraProf (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    delicios am facut deja de cateva ori si a iesit super ! SIMPLU SI GUSTOS!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Ft buna reteta, cred ca voi face in curand,pestele pe sare l-am facut deja! Felicitari!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Si eu pregatesc pasare pe sare la cuptor iese minunat si pielita devine crocanta si foarte gustoasa.Insa sarea o pun dealungul si dealatul tavii si nu pe mijloc nu vreau ca carnea sa iese prea sarata.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Sigur e foarte bun! Felicitări! Arată gustos!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Puiul facut pe sare este foarte bun.Familia mea il prefera.Faptul ca e facut pe sare nu trebuie sa va sperie ca va iesi sarat pentru ca nu e asa, nu atinge sarea decat putin la picioare,iar in zona pieptului este osul care il protejeaza.Sarea are rolul de a prelua grasimea care ar trebui sa curga in tava.El se va rumeni foarte frumos si uniform pe toate partile.Are un gust deosebit de puiul pregatit la rotisor sau in alt mod la cuptor.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Cred ca este un deliciu,felicitari.

    • Meme

      Meme (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Interesant!

    • AndraProf

      AndraProf (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Cred ca este delicios....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • 1pui mare
  • sare mare de bucatarie
  • condimente pentru pui

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

rodi

da, este f. bun puiul pe sare, nu-si ia sare deloc, si are o aroma deosebita, am facut de mai multe ori, uneori nu l-am condimentat deloc sa simt aroma de iod din sare, si e f. simplu de preparat, eu pun sare cat este si greutatea puiului si nu transez puiul , daca vrei pieptul mai umed il pui cu spatele in sus si invers. o sa incerc si varianta cu peste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui cu alune