autor:

lilisor lilisor

» » Mancaruri cu carne

pui pe sticla

Autor: lilisor lilisor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lilisor lilisor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2008

Ingrediente
1 pui (nu foarte mare), 3 catei usturoi, sare, piper, apa, 2 cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se decongeleaza si se spala foarte bine puiul,se spala o sticla de bere se umple cu apa calduta, se introduce puiul pe sticla (in picioare). Se taie feliute subtiri un catel de usturoi ai se introduce sub pielea puiului(ii da un gust mai bun), restul de usturoi se piseaza se pune peste el sare si piper si un pahar de apa. puiul se pune in picioare pe tava, in tava se pune usturoiul indoit cu apa , se curata cartofii se taie in 4 ( sau cum va place mai grosi sau mai subtiri) si se pun in tava,se inginge cuptorul. Puiul se da la cuptor la foc potrivit cam pentru o ora.Pana este gata cu o lingura se ia din sosul format si se pune peste pui. Daca apa scabe se adauga cate putin (cam un pahar 250 ml).

POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "pui pe sticla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Spalati bine puiul si-l introduceti asa intreg pe o sticla de bere curatata de eticheta, sarati,

11 voturi    11 comentarii
1h
Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Se lasa puiul la dezghetat, dupa care se spala, se curata de piele acolo unde consideram ca este

17 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Foarte gustos!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

    Ft bun puiul pe sticla!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

    Mi-aduce aminte de copilarie....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2009

      Puiul il ung cu putin unt , apoi il dau cu vegeta , piper si boia ca sa prinda o culoare frumoasa.Cartofii taiati dupa pofta inimii, ii pin intr-o alta tava de chec unsa cu unt si fara apa. Puiul se srveste cu mujdei de usturoi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de lilisor lilisor
saramura de peste

saramura de peste

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa

38 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
pasta de usturoi

pasta de usturoi

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri
Orez la tigaie

Orez la tigaie

Se spala si se tuaca carnea cubulete mici si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Intre

18 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu sos picant la cuptor