autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Pui Pekin cu sos de lamaie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 02 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 02 mai 2014

Ingrediente
1piept de pui dezosat si fara pielita, 1 plic sos Pekin Lemon, 200 g ciuperci, 50 ml vin alb, 20 ml coniac, 1 cub zahar, cateva fire ceapa verde, 1 ardei rosu iute, 50 g unt, 1 cana orez, 2 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de pui il taiem fasii subtiri, il asezonam si iI punem pentru 30 de minute ,la marinat in vin, coniac si zahar.Il acoperim si il dam la rece.
Intre timp ceapa o curatam si o taiem oblic cu funze cu tot, iar ardeiul iute il taiem fasii subtiri.
Ciupercile le taiem marunt, la fel si patrunjelul verde.
Dupa 30 de minute scoatem pieptul de pui din marinada si il lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Pregatim aparatul Multicooket Philips si sin MENU selectam pentru 10 minute programul FRY, apoi START punem uleiul- eu am pus ulei de susan de aceea a fost inchis la culoare- si cand e cald ,adaugam bucatile de carne sa se prajeasca pe toate partile.
Dupa ce carnea a devenit rumena, o scoatem si programam iar pe programul FRY pentru 10 minute sa sotam ciupercile in unt.Pornim cu START .Adaugam si putin patrunjel verde.Cane e gata scoatem aparatul din priza.
A venit randul sa pregatim orezul , dar pentru ca aparatul era ocupat, l-am preparat separate, intr-o tigaie in care am pus putin ulei si unt la topit si in care am pus patrunjel verde deodata cu orezul bine limpezit.Amestecam sa se caleasca putin, reducem focul la mic si adaugam la o cana cu orez, 3 cani cu supa de oase.Amestecam din cand in cand.
i acum toate fiind gata,putem monta preparatul pe farfurie.
Punem orez, ciuperci, carne rumenita si le acoperin cu ardeiul taiat si ceapa taiata. Deasupra carni , punem 2-3 lingurite din sosul de lamaie.
O mancare ce se face repede-repede, daca iti merg mainile struna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Pekin cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu costita afumata

Mancare de cartofi cu costita afumata

Se taie costita bucati si se pune ca calit, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Se

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu pui

Pilaf cu pui

Portii: La o cana mare cu orez obtinem 4 portii de pilaf. Se pune apa la fiert, iar cand incepe

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1piept de pui dezosat si fara pielita
  • 1 plic sos Pekin Lemon
  • 200 g ciuperci
  • 50 ml vin alb
  • 20 ml coniac
  • 1 cub zahar
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu iute
  • 50 g unt
  • 1 cana orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Muşchiuleţ de porc la tavă