autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Pui Pekin cu sos de lamaie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 02 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 02 mai 2014

Ingrediente
1piept de pui dezosat si fara pielita, 1 plic sos Pekin Lemon, 200 g ciuperci, 50 ml vin alb, 20 ml coniac, 1 cub zahar, cateva fire ceapa verde, 1 ardei rosu iute, 50 g unt, 1 cana orez, 2 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui il taiem fasii subtiri, il asezonam si iI punem pentru 30 de minute ,la marinat in vin, coniac si zahar.Il acoperim si il dam la rece.
Intre timp ceapa o curatam si o taiem oblic cu funze cu tot, iar ardeiul iute il taiem fasii subtiri.
Ciupercile le taiem marunt, la fel si patrunjelul verde.
Dupa 30 de minute scoatem pieptul de pui din marinada si il lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Pregatim aparatul Multicooket Philips si sin MENU selectam pentru 10 minute programul FRY, apoi START punem uleiul- eu am pus ulei de susan de aceea a fost inchis la culoare- si cand e cald ,adaugam bucatile de carne sa se prajeasca pe toate partile.
Dupa ce carnea a devenit rumena, o scoatem si programam iar pe programul FRY pentru 10 minute sa sotam ciupercile in unt.Pornim cu START .Adaugam si putin patrunjel verde.Cane e gata scoatem aparatul din priza.
A venit randul sa pregatim orezul , dar pentru ca aparatul era ocupat, l-am preparat separate, intr-o tigaie in care am pus putin ulei si unt la topit si in care am pus patrunjel verde deodata cu orezul bine limpezit.Amestecam sa se caleasca putin, reducem focul la mic si adaugam la o cana cu orez, 3 cani cu supa de oase.Amestecam din cand in cand.
i acum toate fiind gata,putem monta preparatul pe farfurie.
Punem orez, ciuperci, carne rumenita si le acoperin cu ardeiul taiat si ceapa taiata. Deasupra carni , punem 2-3 lingurite din sosul de lamaie.
O mancare ce se face repede-repede, daca iti merg mainile struna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Pekin cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1piept de pui dezosat si fara pielita
  • 1 plic sos Pekin Lemon
  • 200 g ciuperci
  • 50 ml vin alb
  • 20 ml coniac
  • 1 cub zahar
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu iute
  • 50 g unt
  • 1 cana orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cremos cu sos Camembert si ciuperci