Pui picant chinezesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui picant chinezesc

Ingrediente

  • 6 aripi de pui
  • 2 lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1/2 lingurita sare
  • piper Sichuan
  • 150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prajit
  • 10-15 arahide crud

Mod de preparare

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos de soia si se lasa la frigider pentru 20 de minute.

In wok sau intr-o tigaie normala, incingem uleiul de arahide si adaugam boabele de piper Sichuan (atentie, la ulei!).Apoi se adauga si ardeii intregi, iuteala lor se va raspandi in tot uleiul si il va face picant, dar va emana un miros la fel de picant.In foarte scurt timp, cateva secunde chiar, ardeii vor capata o culoare maro, este timpul sa-i scoatem din tigaie si sa adaugam aripioarele de pui.

Aripioarele se prajesc bine in ulei, apoi se adauga din nou ardeiul si piperul scos mai devreme din tigaie.

Cand aproape este prajit puiul, adaugam arahidele crude, mai lasam pe foc pret de 1 minut pana se prajesc si arahidele si scoatem totul pe servetele de hartie.

Se servesc in cosulete de rachita sau bambus tapetate cu servetele de hartie

S-ar putea sa vi se para mult 14 bucati de ardei iute, dar nu sunt atat de multe pentru acest tip de mancare, aripioarele mele au fost cu gust iute-mediu, deci se pot pune si mai multi ardei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc