autor:

Andreea's Chinesefood

» » Mancaruri cu carne

Pui picant chinezesc

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Ingrediente
6 aripi de pui, 2 lingurite sos de soia, 14 ardei iuti uscati, 1/2 lingurita sare, piper Sichuan, 150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prajit, 10-15 arahide crud

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos de soia si se lasa la frigider pentru 20 de minute.
In wok sau intr-o tigaie normala, incingem uleiul de arahide si adaugam boabele de piper Sichuan (atentie, la ulei!).Apoi se adauga si ardeii intregi, iuteala lor se va raspandi in tot uleiul si il va face picant, dar va emana un miros la fel de picant.In foarte scurt timp, cateva secunde chiar, ardeii vor capata o culoare maro, este timpul sa-i scoatem din tigaie si sa adaugam aripioarele de pui.

Aripioarele se prajesc bine in ulei, apoi se adauga din nou ardeiul si piperul scos mai devreme din tigaie.
Cand aproape este prajit puiul, adaugam arahidele crude, mai lasam pe foc pret de 1 minut pana se prajesc si arahidele si scoatem totul pe servetele de hartie.

Se servesc in cosulete de rachita sau bambus tapetate cu servetele de hartie

S-ar putea sa vi se para mult 14 bucati de ardei iute, dar nu sunt atat de multe pentru acest tip de mancare, aripioarele mele au fost cu gust iute-mediu, deci se pot pune si mai multi ardei
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant chinezesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc

Pui picant chinezesc

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa

8 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piftele cu cascaval la cuptor.

Piftele cu cascaval la cuptor.

Se prepara materialul pentru piftele in modul traditional cunoscut, folosindu-se ingredientele de

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    O bunatate mai ales ca in familia mea se mananca picant !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Super delicios ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 6 aripi de pui
  • 2 lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1/2 lingurita sare
  • piper Sichuan
  • 150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prajit
  • 10-15 arahide crud

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea's Chinesefood
General Tso's Chicken

General Tso's Chicken

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate

27 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Furnici in copac

Furnici in copac

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un

23 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada

10 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate mai ales ca in familia mea se mananca picant !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci