autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Pui Piri-Piri

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2013

Ingrediente
-4-5 pulpe superioare de pui, -1/2 lămâie, -3 linguri ulei de măsline, -1 linguriţă boia dulce, -1 linguriţă usturoi granulat, -1 linguriţă oregano uscat, -1/2 linguriţă ghimbir pudră, -1 linguriţă sare, -1/2 linguriţă chili.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Boiaua dulce, usturoiul granulat, oreganoul uscat, ghimbirul pudra, sarea, chiliul si uleiul de masline se amesteca foarte bine. Se adauga apoi sucul de lamaie si se amesteca. O parte din sosul astfel obtinut se adauga peste pulpe. Se poate folosi o pensula speciala pentru uns sau se pot masa foarte bine. Se lasa la marinat aproximativ o ora. Pulpele se aseaza in tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 220°. Se lasa aproximativ 45 de minute pana se rumenesc. Se scot pulpele si se aseaza pe un platou. Peste acestea se poate adauga amestecul de condimente ramas. Sugestia mea este sa adaugati peste pulpe cimbru proaspat, pentru a conferi mancarii o aroma deosebita.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Piri-Piri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui piri piri cu legume la tigaie

Pui piri piri cu legume la tigaie

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli

14 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea si piperul. Se asaza o foaie de placinta

47 voturi    24 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • -4-5 pulpe superioare de pui
  • -1/2 lămâie
  • -3 linguri ulei de măsline
  • -1 linguriţă boia dulce
  • -1 linguriţă usturoi granulat
  • -1 linguriţă oregano uscat
  • -1/2 linguriţă ghimbir pudră
  • -1 linguriţă sare
  • -1/2 linguriţă chili.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci