autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Pui Piri-Piri

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2013

Ingrediente
-4-5 pulpe superioare de pui, -1/2 lămâie, -3 linguri ulei de măsline, -1 linguriţă boia dulce, -1 linguriţă usturoi granulat, -1 linguriţă oregano uscat, -1/2 linguriţă ghimbir pudră, -1 linguriţă sare, -1/2 linguriţă chili.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Boiaua dulce, usturoiul granulat, oreganoul uscat, ghimbirul pudra, sarea, chiliul si uleiul de masline se amesteca foarte bine. Se adauga apoi sucul de lamaie si se amesteca. O parte din sosul astfel obtinut se adauga peste pulpe. Se poate folosi o pensula speciala pentru uns sau se pot masa foarte bine. Se lasa la marinat aproximativ o ora. Pulpele se aseaza in tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 220°. Se lasa aproximativ 45 de minute pana se rumenesc. Se scot pulpele si se aseaza pe un platou. Peste acestea se poate adauga amestecul de condimente ramas. Sugestia mea este sa adaugati peste pulpe cimbru proaspat, pentru a conferi mancarii o aroma deosebita.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Piri-Piri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui piri piri cu legume la tigaie

Pui piri piri cu legume la tigaie

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli

7 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
ARDEI UMPLUTI

ARDEI UMPLUTI

Ardeii se curata de seminte;se spala,se scurg. Se umplu cu tocatura;cam 2-2,5 cm din ardei ,se lasa

25 voturi    15 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • -4-5 pulpe superioare de pui
  • -1/2 lămâie
  • -3 linguri ulei de măsline
  • -1 linguriţă boia dulce
  • -1 linguriţă usturoi granulat
  • -1 linguriţă oregano uscat
  • -1/2 linguriţă ghimbir pudră
  • -1 linguriţă sare
  • -1/2 linguriţă chili.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
PIEPT DE PUI CU CARTOFI LA DUBLETTA