autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Pui prajit marinat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
1,2-1,5 kg pui (intreg sau pulpe, piept), 5-6 catei de usturoi, 1 lingurita miere, 1 lingurita cimbru uscat, 2 linguri otet, 50 ml vin, 1 lingurita boia dulce, 1 varf de cutit boia iute, 1 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita concentrat de pui/ciuperci/vegeta/delikat etc., 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita patrunjel tocat, verde sau uscat, 150-200 ml ulei pentru prajit, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron toate condimentele (fara cateii de usturoi), mierea, vinul, otetul, uleiul de masline si patrunjelul. Omogenizati marinata, apoi imbibati bine puiul pe toate partile, inclusiv in interior si lasati-l sa stea in castronul cu marinata, la frigider, cel putin 2-3 ore. Cel mai indicat ar fi sa-l puneti la marinat cu o zi inainte de preparare.
Daca ati folosit un pui intreg, transati-l in bucati. Puneti uleiul la incins, la foc mediu, cateii de usturoi feliati si prajiti bucatile de pui marinat cate 7-8 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.
Se serveste cald cu diferite garnituri, sosul din tigaie, muraturi, salate, mamaliguta, sos de usturoi, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit marinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui la cuptor cu garnitura de orez

Pui la cuptor cu garnitura de orez

Se parleste carnea de pui la flacara, se curata si se spala.Se sterge bine cu prosoape de hartie

1 vot    2 comentarii
2h
Fripturi
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Se taie muschiul pe jumatate dar nu pana la capat, se va adauga felia de sunca, branza topita si

3 voturi    3 comentarii
59 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Eu las la marinat carnea de vita,dar cu pui nu am facut niciodata,merita testat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Felicitari! Arata foarte bine Imi lasa gura apa

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg pui (intreg sau pulpe
  • piept)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri otet
  • 50 ml vin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita concentrat de pui/ciuperci/vegeta/delikat etc.
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • verde sau uscat
  • 150-200 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Eu las la marinat carnea de vita,dar cu pui nu am facut niciodata,merita testat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de vitel in marinata cu mustar