autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Pui prajit marinat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
1,2-1,5 kg pui (intreg sau pulpe, piept), 5-6 catei de usturoi, 1 lingurita miere, 1 lingurita cimbru uscat, 2 linguri otet, 50 ml vin, 1 lingurita boia dulce, 1 varf de cutit boia iute, 1 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita concentrat de pui/ciuperci/vegeta/delikat etc., 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita patrunjel tocat, verde sau uscat, 150-200 ml ulei pentru prajit, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron toate condimentele (fara cateii de usturoi), mierea, vinul, otetul, uleiul de masline si patrunjelul. Omogenizati marinata, apoi imbibati bine puiul pe toate partile, inclusiv in interior si lasati-l sa stea in castronul cu marinata, la frigider, cel putin 2-3 ore. Cel mai indicat ar fi sa-l puneti la marinat cu o zi inainte de preparare.
Daca ati folosit un pui intreg, transati-l in bucati. Puneti uleiul la incins, la foc mediu, cateii de usturoi feliati si prajiti bucatile de pui marinat cate 7-8 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.
Se serveste cald cu diferite garnituri, sosul din tigaie, muraturi, salate, mamaliguta, sos de usturoi, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit marinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa la cuptor

Ceafa la cuptor

Feliile de ceafa se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se aseaza in tava. Deasupra repartizam

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman

Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman

Spalam pulpa de curcan si lasam la scurs.Se desprinde cu grija putin pielea si introducem sub piele

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Eu las la marinat carnea de vita,dar cu pui nu am facut niciodata,merita testat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Felicitari! Arata foarte bine Imi lasa gura apa

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg pui (intreg sau pulpe
  • piept)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri otet
  • 50 ml vin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita concentrat de pui/ciuperci/vegeta/delikat etc.
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • verde sau uscat
  • 150-200 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Eu las la marinat carnea de vita,dar cu pui nu am facut niciodata,merita testat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptură de mistreţ