Pui rustic cu cartofi , la vas roman

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Pui rustic cu cartofi , la vas roman

Ingrediente

  • 4-5 pulpe de pui( sau carne de pui)
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • ardei gras rosu si verde
  • rozmarin
  • 3-4 linguri cu miere
  • mustar
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • 1 kg cartofi
  • usturoi
  • 50 g unt

Mod de preparare

Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider.

Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute.

Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se curata si se taie in 4-6 fasii, depinde de marimea lui.

Se scoate vasul roman din apa si pulpele de la rece.

In vasul roman se pun cartofii, rondelele de ceapa si fasiile de ardei peste ei , apoi morcovii taiati si usturoiul. Cine doreste poate adauga un pahar cu vin alb si cimbru.

Se pun deasupra pulpele peste care adaugam rosiile, bucatele de unt si cascaval ras.Punem 1/2 cana cu apa peste pulpe. Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cand pulpele prind o culoare frumoasa maronie. Le intoarcem pe cealalta parte pentru vre-o 15 minute sa prinda crusta si aici si apoi se servesc cu cartofii langa.

Friptura se poate face si in punga Knorr.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise