autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui rustic cu cartofi , la vas roman

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
4-5 pulpe de pui( sau carne de pui), 2 morcovi, 1 rosie, 1 ceapa, ardei gras rosu si verde, rozmarin, 3-4 linguri cu miere, mustar, sare, piper, cascaval, 1 kg cartofi, usturoi, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

15 voturi

Mod de preparare

Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider.
Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute.
Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se curata si se taie in 4-6 fasii, depinde de marimea lui.
Se scoate vasul roman din apa si pulpele de la rece.
In vasul roman se pun cartofii, rondelele de ceapa si fasiile de ardei peste ei , apoi morcovii taiati si usturoiul. Cine doreste poate adauga un pahar cu vin alb si cimbru.
Se pun deasupra pulpele peste care adaugam rosiile, bucatele de unt si cascaval ras.Punem 1/2 cana cu apa peste pulpe. Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cand pulpele prind o culoare frumoasa maronie. Le intoarcem pe cealalta parte pentru vre-o 15 minute sa prinda crusta si aici si apoi se servesc cu cartofii langa.
Friptura se poate face si in punga Knorr.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rustic cu cartofi , la vas roman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mini rulade cu crusta crocanta

Mini rulade cu crusta crocanta

1. Se face o compozitie din 2 oua batute cu sare,piper,1 lingura de boia de ardei dulce,2 linguri

11 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • danko

    danko (Chef de cuisine) , 05 februarie 2012

    niciodata vasul roman nu se baga in cuptorul preincalzit!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    danirimia , 16 octombrie 2009

    excelenta

  • Fara foto

    ZOE , 16 octombrie 2009

    RETETA CRED CA ESTE GUSTOASA ,SIGUR AM SA INCERC

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      10 cu felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Si eu folosesc mustarul la condimentat carnea,chiar si pe cea la gratar.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Ca si Zana, si eu adaug la miere si mustar, mult piper si putina boia si zeama de lamaie. Imi place la nebunie combinatia dulce-acrisor-foarte picant ! Doar ca eu, desi stiu ca nu este sanatos, atunci cand fac pentru mine, las si pielea. Exact aia imi place cel mai mult !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Arata foarte bine...Ma bucur ca ai folosit mierea de albine... Ti-a placut???

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      imi place mancarea! Si prezentarea...e foarte buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Cred ca este foarte gustos.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Si eu ung pulpele si chiar aripile cand le gatesc la cuptor cu un amestec din miere,mustar,piper,boia si au un gust dulceag. Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Draga Sidy,ce pofta mi-ai facut de pui,ai o prezentare super frumoasa,felicitari si zau ca ti le zic din inima,pentru ca le meriti felicitarile.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

danko (Chef de cuisine)

niciodata vasul roman nu se baga in cuptorul preincalzit!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Cricală ardelenească