autor:

Maria Lupean

» » Fripturi

PUI SICILIAN

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Ingrediente
-1 pui, -2 vinete potrivite taiate cubulete, -2-3 catei de usturoi pisati, -4-5 rosii taite cuburi, -100g bacon, -3 linguri ulei de masline, -1 lingura margarina sau unt, -100 ml vin alb sec, -2 lamai zeama, -1 lingura de patrunjel tocat, -sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Puiul se portioneaza, se aseza intr-un vas si se condimenteaza. Deasupra se toarna uleiul si margarina. Se introduce la cuptor, la foc potrivit, timp de 20 minute, apoi se adauga vinetele, usturoiul, baconul putin prajit si zeama de la 2 lamai. Se toarna vinul, se potriveste de sare si piper si se mai lasa la cuptor inca 20 minute la foc potrivit. Se poate adauga si putina apa. Se serveste cu patrunjel fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI SICILIAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura cu pulpa de porc si carnati

Friptura cu pulpa de porc si carnati

Bucata de carne spalata o punem intr-o oala( eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece,

3 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Friptura de porc la tava

Friptura de porc la tava

Cotletele spalate,uscate cu prosoape de hartie,condimentate din belsug,se pun in tava,se adauga uleiul,sucul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Imi place,am pregatit dar fara margarina.Este o reteta foarte buna,eu am pus si rondele de morcov.

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Da, ai dreptate am folosit si dovlecel, imi place si aveam extra. Baconul l-am taiat cubulete si prajit un pic, apoi l-am pus deasupra peste pui, se vede un pic in poza 3. Dar daca te uiti am spus asa: "se adauga vinetele,usturoiul, baconul putin prajit".... Sper ca acum este ok reteta.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Ai uitat sa spui si cu 100g bacon ce facem,nu=i nimic ,ca poate revii si ne spui.Cum se vede in poza se pare ca ai folosit si dovlecei.Cred ca este bun.

    • Fara foto

      Maria , 10 septembrie 2009

      Am uitat sa scriu rosiile se adauga un pic inaintea vinului si se mai lasa la cuptor ca 5 min apoi adaugati vinul si restul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • -1 pui
  • -2 vinete potrivite taiate cubulete
  • -2-3 catei de usturoi pisati
  • -4-5 rosii taite cuburi
  • -100g bacon
  • -3 linguri ulei de masline
  • -1 lingura margarina sau unt
  • -100 ml vin alb sec
  • -2 lamai zeama
  • -1 lingura de patrunjel tocat
  • -sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
SUPA DE ROSII CU MARAR

SUPA DE ROSII CU MARAR

Intr-o oala se pun la fiert rosiile, ceapa, supa de pui, pasta de rosii, sarea si piperul. Dupa

58 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Avocado Spicy Dip

Avocado Spicy Dip

1- se zdrobeste avocado cu furculita 2- se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Acoperit

59 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Greta Garbo

Greta Garbo

Se framinta toate ingrdientele uscate. Aluatul se imparte in 4 parti. Se intinde o foaie in tava

95 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place,am pregatit dar fara margarina.Este o reteta foarte buna,eu am pus si rondele de morcov.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor