autor:

Georgiana

» » Mancaruri cu carne

Pui stir-fry

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, , un piept de pui, , 2 cepe potrivite, , 2 ardei(de prefereat de culori diferite), , 1 morcov, , ciuperci(crude sau din conserva), , 1 conserva cu porumb, , 1 cescuta de orez, , 2-3 linguri de ketchup picant, , 2-3 linguri ulei, , oregano,sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte in privinta intrarii noastre(a ospatarilor)in bucatarie au existat si ocazii in care puteam vedea ce se petrece acolo.Astfel am aflat de aceasta reteta,adaptata putin de mine din lipsa unor ingrediente speciale.Chiar si cu aceste mici modificari este totusi o reteta nemaipomenita.Dar mai vine sa precem la treaba.

Intr-o tigaie de teflon mai adanca sau intr-un wok se pune uleiul si se lasa sa se incinga.Se pune carnea la prajit.Cand carnea este aproape gata se adauga ceapa,ardeiul,morcovul,ciupercile,porumbul boabe si se mesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul tigai.Cand legumele sunt patrunse se adauga oregano,piper si ketchup-ul picant.Ketchup-ul trebuie adaugat dupa ce legumele sunt deja patrunse pentru a evita intarirea lor.

Separat se fierbe orezul cu putin delikat.

Cu 5 minute inainte de a stinge focul se amesteca orezul cu legumele si se potriveste de sare daca mai e cazul.

Se serveste cu salata verde,de rosii,de varza,dupa gust.

Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui stir-fry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Felicitari ! pentru aceasta reteta, pare interesanta si am s-o incerc. Deocamdata am salvat-o si sta in asteptare...*****

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Tare gustos!

  • Georgiana

    Georgiana (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Ai dreptate Silvia.Am folosit un piept de pui maricel.In functie de gusturile fiecaruia se poate adauga o cantitate mai mare sau mai mica de carne.Se poate folosi si carne de porc.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      interesanta reteta da nu ai precizat ce fel de carne pui sau de orice

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Suna bine reteta ta,dar ai uitat sa ne spui ce fel de carne ai folosit si cata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • un piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 2 ardei(de prefereat de culori diferite)
  • 1 morcov
  • ciuperci(crude sau din conserva)
  • 1 conserva cu porumb
  • 1 cescuta de orez
  • 2-3 linguri de ketchup picant
  • 2-3 linguri ulei
  • oregano,sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Pentru ca aveam o pofta nebuna de sarmalute,dar nu aveam varza murata m-am gandit sa incerc pentru

11 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Felicitari ! pentru aceasta reteta, pare interesanta si am s-o incerc. Deocamdata am salvat-o si sta in asteptare...*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Chili con carne