autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui Tandorri

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
Reteta preluata de la Radu Popovici-Asia cafe, , 4 pulpe curatate de pielita, 250 ml iaurt, ghimbir pisat, usturoi pisat, 2 lingurite boia iute, 2 lingurite chimion macinat, 2 lingurite coriandru macinat, 1 lingurita sare, 2-3 picaturi colorant rosu alimentar, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

18 voturi

Mod de preparare

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm.
Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin untul.Se amesteca bine de tot pentru a se obtine o culoare uniforma.
Pulpele se ung cu aceasta compozitie, indesand bine in taieturi.Punem pulpele intr-un castron si rasturnam peste ele iaurtul ramas.Acoperim si lasam la rece in frigider pentru macar 3 ore.
In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, aceasta reteta se gateste pe carbuni, intr-un cuptor de pamant numit „tandoor”. Ca alternativa, pentru a gati reteta in casa, se frige pe gratarul incins. Dar eu am procedat astfel:
Intr-o tava am pus hartie de copt am uns-o cu putin unt si am asezat 700 g cartofi curatati si taiati felii, presarati cu sare si piper.In mijlocul lor am asezat pulpele de pui si marinata ramasa, peste...Cateva feliute se rosii si frunze de patrunjel verde au...colorat aspectul tavii.
Am dat tava la cuptorul dinainte incins si am lasat pina cand carnea a fost bine patrunsa si cartofii copti.
Se serveste cu salata verde sau cu ardei copti.
Pofta mare !

PS . la timp nu am socotit timpul de asteptare...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tandorri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc

Ideale pentru o masa de duminica, alaturi de cei dragi, chiftelele sunt usor de facut si pot fi luate

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alice girleanu (Maestru bucatar) , 28 iunie 2010

    Stimata doamna, Reteta dumneavoastra este foaaaaarte departe de felul in care se gateste si modul cum arata puiul Tandoori in "Retetele lui Radu"(si alte variante ale acestei mancaruri) si chiar de modul in care mi-a iesit mie respectiva reteta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    O bunatate !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    foarte ingenioasa reteta.timpul de preparare este mult mai mic decat cel mentionat de dumneavoastra.eu inteleg prin timp de preparare,timpul necesar pentru pregatirea retetei pana in momentul in care este pus la foc,dupa care devine timp de gatire.oricum, felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      In stilul asta fac si eu,este tare gustos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Un delicu.

    • Fara foto

      Radu Liliana (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Arata foarte bine! Banuiesc ca si gustul este foarte bun. Dar... sunt de aceeasi parare - sa renuntam la conorant.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Arata foarte bine si cred ca se poate sari peste colorant.Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      e delicioasa!In loc de colorant alimentar nu putem pune bulion?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

18 voturi

Ingrediente

  • Reteta preluata de la Radu Popovici-Asia cafe
  • 4 pulpe curatate de pielita
  • 250 ml iaurt
  • ghimbir pisat
  • usturoi pisat
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 picaturi colorant rosu alimentar
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

alice girleanu (Maestru bucatar)

Stimata doamna, Reteta dumneavoastra este foaaaaarte departe de felul in care se gateste si modul cum arata puiul Tandoori in "Retetele lui Radu"(si alte variante ale acestei mancaruri) si chiar de modul in care mi-a iesit mie respectiva reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut