PUI TIKKA MASALA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
PUI TIKKA MASALA

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 iaurt proaspat
  • 1 legatura frunze de coriandru tocate
  • 2 linguri pasta de ghimbir ( sau 3 cm radacina de ghimbir razalita)
  • 3 linguri pasta de usturoi
  • 5-6 linguri garam masala(un amestec indian de condimente-coriandru, scortisoara, chimen, ardei iuti)
  • 6 ardei iuti
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 gogosar rosu sau galben
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 6 rosii proaspete sau o conserva de rosii in bulion
  • 4 linguri ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in cuburi de aproximativ 2 cm.Se pregateste pasta pentru marinat puiul:frunzele de coriandru, pasta(radacina) de ghimbir, pasta de usturoi,3 linguri garam masala,sucul de lamaie,ardeii iuti tocati marunt. Toate acestea se incorporeaza in iaurt. Pasta rezultata se amesteca cu cuburile din piept de pui si se lasa la marinat vreo 30 minute.

In 4 linguri de ulei se caleste ceapa taiata marunt,cateii de usturoi tocati si gogosarul taiat felii subtiri, adauga 2 linguri garam masala. Se adauga rosiile taiate. Se lasa sa fiarba la foc mediu 10-15 minute apoi se adauga puiul marinat. Se potriveste de sare dupa gust. Se garniseste cu frunze de coriandru. Se serveste cu pilaf de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor