autor:

Simona

» » Fripturi

Pui umplut cu ciuperci la capac

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
un pui de cca 1kg. - 2 kg., 400 gr. ciuperci, 1 ceapa potrivita, 1 catel de usturoi ( cine doreste ), condiment pentru carne de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puiul se spala si se lasa la scurs.
Intre timp se taie ceapa si se caleste in putin ulei ( de preferat de masline, dar este bun si uleiul obisnuit ) cu putina sare si apa. Dupa ce ceapa s-a calit ( dupa ce apa s-a evaporat si a ramas numai ulei ) se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba pana scade apa lasata de ele. Cand a ramas doar uleiul se condimenteaza cu sare si piper ( cine vrea poate sa adauge si putin usturoi pisat sa dea gust ) si se lasa la racit.
Se umple puiul cu compozitia de ciuperci se coase cu un ac mare si ata, se unge cu putin ulei, se condimenteaza cu condiment pentru carne de pui si se lasa deoparte.
Se ia o oala cu capac ( oala trebiie sa fie scurta ca sa incapa in cuptor si sa aiba capacul atat de mare cat sa incapa puiul pe el) se umple pe jumatate cu apa, se pune capacul invers pe oala ( cu manerul in oala ) se unge cu putin ulei si se aseaza puiul pe capac si se da la cuptor pana se rumeneste ( cca 2 ore ). din cand in cand puiul se stropeste cu zeama lasata de el in capac. Pentru a se face mai repede se poate incalzi apa din oala pe aragaz inainte de a aseza puiul pe capac
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ciuperci la capac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui la rotisor servit cu legume

Pui la rotisor servit cu legume

Se incinge cuptorul, se pregateste puiul, se unge cu ulei de masline si se condimenteaza Se pune

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Muschi in vin rosu la cuptor(Lombo Pimenta  no forno)

Muschi in vin rosu la cuptor(Lombo Pimenta no forno)

Carnea se poate tãia felii sau lãsa intreagã:)) Usturoiul pisat se freacã bine cu sare, se unge

9 voturi    14 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
File de Porc cu Ananas