autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Puisor shanghai

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 10portii, Piept pui fara os si pulpe dezosate 1.5kg, Orez cu bob lung 0,600kg, Usturoi 0,100kg, Ghimbir proaspat 0,100kg sau praf 1 lingurita, Faina de grau 0,200kg, Oua 2buc, Marar 1 legatura, Gogosari in otet 0,500kg, Ulei 0,300 L, Sos soia 0,250 L, Sare,, Miere de albine 2 lingurite, Sos gleu 0.500kg(vezi reteta din 8 iunie 2010), Patrunjel verde 1 legatura

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire;
Carnea se spala si se taie in cuburi(cat sa se ia dintr-o imbucatura)
Orezul se fiebe cu supa de pui sau legume.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Ghimbirul daca este proaspat se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica.
Mararul se spala si se toaca.
Gogosarii se clatesc cu apa rece si se taie julien.
Preparare:
Sosul de soia se amesteca cu mierea de albine.
Carnea se stropeste cu 1/2 din sosul de soia cu miere,se lasa asa 15min.
Faina,ouale,ghimbirul,usturoiul si mararul tocat se amesteca cu putina apa minerala si se face o coca,groasa ca cea de clatite.Se adauga putina sare si piper.Prin aceasta coca se dau bucatile din carne si se pun la prajit in uleiul infierbantat.Se scot pe hartie absorbanta.
Sosul de soia ramas se amesteca cu 100ml de supa de pui sau legume si se clocoteste un minut.
Servire:
Pe un platou se asaza orezul cu o forma.Alaturi se asaza carnea si gogosari in otet.Peste orez se pune cate o lingura de sos gleu,iar restul de sos,se prezinta separat.Tot separat se prezinta si sosul de soia fierbinte.Presarati petrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Puisor shanghai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de curcan Shanghai

Piept de curcan Shanghai

Spalam bine pieptul de curcan si il taiam in fasii lungi sau in bucatele. Batem ouale impreuna

19 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu pui

Mazare cu pui

Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. 10portii
  • Piept pui fara os si pulpe dezosate 1.5kg
  • Orez cu bob lung 0,600kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Ghimbir proaspat 0,100kg sau praf 1 lingurita
  • Faina de grau 0,200kg
  • Oua 2buc
  • Marar 1 legatura
  • Gogosari in otet 0,500kg
  • Ulei 0,300 L
  • Sos soia 0,250 L
  • Sare,
  • Miere de albine 2 lingurite
  • Sos gleu 0.500kg(vezi reteta din 8 iunie 2010)
  • Patrunjel verde 1 legatura

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu maz?re (preferata mea), co?ule?e cu ou? ochiuri române?ti ?i

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de parmezan