autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Puisor shanghai

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 10portii, Piept pui fara os si pulpe dezosate 1.5kg, Orez cu bob lung 0,600kg, Usturoi 0,100kg, Ghimbir proaspat 0,100kg sau praf 1 lingurita, Faina de grau 0,200kg, Oua 2buc, Marar 1 legatura, Gogosari in otet 0,500kg, Ulei 0,300 L, Sos soia 0,250 L, Sare,, Miere de albine 2 lingurite, Sos gleu 0.500kg(vezi reteta din 8 iunie 2010), Patrunjel verde 1 legatura

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire;
Carnea se spala si se taie in cuburi(cat sa se ia dintr-o imbucatura)
Orezul se fiebe cu supa de pui sau legume.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Ghimbirul daca este proaspat se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica.
Mararul se spala si se toaca.
Gogosarii se clatesc cu apa rece si se taie julien.
Preparare:
Sosul de soia se amesteca cu mierea de albine.
Carnea se stropeste cu 1/2 din sosul de soia cu miere,se lasa asa 15min.
Faina,ouale,ghimbirul,usturoiul si mararul tocat se amesteca cu putina apa minerala si se face o coca,groasa ca cea de clatite.Se adauga putina sare si piper.Prin aceasta coca se dau bucatile din carne si se pun la prajit in uleiul infierbantat.Se scot pe hartie absorbanta.
Sosul de soia ramas se amesteca cu 100ml de supa de pui sau legume si se clocoteste un minut.
Servire:
Pe un platou se asaza orezul cu o forma.Alaturi se asaza carnea si gogosari in otet.Peste orez se pune cate o lingura de sos gleu,iar restul de sos,se prezinta separat.Tot separat se prezinta si sosul de soia fierbinte.Presarati petrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Puisor shanghai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paella  ( Paella valenciana)

Paella ( Paella valenciana)

Paella este o mancare tipic spaniola . Se intalneste pe tot cuprinsul Spaniei , fiind printre cele

43 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe cacciatore

Pulpe cacciatore

Pulpelor spalate li se inlatura pielita si se prajesc intr-un wok in putin ulei pina se rumenesc

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. 10portii
  • Piept pui fara os si pulpe dezosate 1.5kg
  • Orez cu bob lung 0,600kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Ghimbir proaspat 0,100kg sau praf 1 lingurita
  • Faina de grau 0,200kg
  • Oua 2buc
  • Marar 1 legatura
  • Gogosari in otet 0,500kg
  • Ulei 0,300 L
  • Sos soia 0,250 L
  • Sare,
  • Miere de albine 2 lingurite
  • Sos gleu 0.500kg(vezi reteta din 8 iunie 2010)
  • Patrunjel verde 1 legatura

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rasolul de porc cu varza calita