Pregatire;
Carnea se spala si se taie in cuburi(cat sa se ia dintr-o imbucatura)
Orezul se fiebe cu supa de pui sau legume.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Ghimbirul daca este proaspat se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica.
Mararul se spala si se toaca.
Gogosarii se clatesc cu apa rece si se taie julien.
Preparare:
Sosul de soia se amesteca cu mierea de albine.
Carnea se stropeste cu 1/2 din sosul de soia cu miere,se lasa asa 15min.
Faina,ouale,ghimbirul,usturoiul si mararul tocat se amesteca cu putina apa minerala si se face o coca,groasa ca cea de clatite.Se adauga putina sare si piper.Prin aceasta coca se dau bucatile din carne si se pun la prajit in uleiul infierbantat.Se scot pe hartie absorbanta.
Sosul de soia ramas se amesteca cu 100ml de supa de pui sau legume si se clocoteste un minut.
Servire:
Pe un platou se asaza orezul cu o forma.Alaturi se asaza carnea si gogosari in otet.Peste orez se pune cate o lingura de sos gleu,iar restul de sos,se prezinta separat.Tot separat se prezinta si sosul de soia fierbinte.Presarati petrunjel verde tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii