autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Puisor shanghai

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 10portii, Piept pui fara os si pulpe dezosate 1.5kg, Orez cu bob lung 0,600kg, Usturoi 0,100kg, Ghimbir proaspat 0,100kg sau praf 1 lingurita, Faina de grau 0,200kg, Oua 2buc, Marar 1 legatura, Gogosari in otet 0,500kg, Ulei 0,300 L, Sos soia 0,250 L, Sare,, Miere de albine 2 lingurite, Sos gleu 0.500kg(vezi reteta din 8 iunie 2010), Patrunjel verde 1 legatura

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire;
Carnea se spala si se taie in cuburi(cat sa se ia dintr-o imbucatura)
Orezul se fiebe cu supa de pui sau legume.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Ghimbirul daca este proaspat se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica.
Mararul se spala si se toaca.
Gogosarii se clatesc cu apa rece si se taie julien.
Preparare:
Sosul de soia se amesteca cu mierea de albine.
Carnea se stropeste cu 1/2 din sosul de soia cu miere,se lasa asa 15min.
Faina,ouale,ghimbirul,usturoiul si mararul tocat se amesteca cu putina apa minerala si se face o coca,groasa ca cea de clatite.Se adauga putina sare si piper.Prin aceasta coca se dau bucatile din carne si se pun la prajit in uleiul infierbantat.Se scot pe hartie absorbanta.
Sosul de soia ramas se amesteca cu 100ml de supa de pui sau legume si se clocoteste un minut.
Servire:
Pe un platou se asaza orezul cu o forma.Alaturi se asaza carnea si gogosari in otet.Peste orez se pune cate o lingura de sos gleu,iar restul de sos,se prezinta separat.Tot separat se prezinta si sosul de soia fierbinte.Presarati petrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Puisor shanghai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu macaroane

Tocanita de porc cu macaroane

Taiem carnea cubulete,dupa care o calim in putin ulei cam 10 minute. Apoi adaugam ceapa taiata marunt

11 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt,1 ou,patrunjelul tocat marunt,orezul,1 lingura de

4 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. 10portii
  • Piept pui fara os si pulpe dezosate 1.5kg
  • Orez cu bob lung 0,600kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Ghimbir proaspat 0,100kg sau praf 1 lingurita
  • Faina de grau 0,200kg
  • Oua 2buc
  • Marar 1 legatura
  • Gogosari in otet 0,500kg
  • Ulei 0,300 L
  • Sos soia 0,250 L
  • Sare,
  • Miere de albine 2 lingurite
  • Sos gleu 0.500kg(vezi reteta din 8 iunie 2010)
  • Patrunjel verde 1 legatura

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei