autor:

autor

» » Fripturi

Pulpa de berbec la tava cu sos de vin

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 pulpa berbec, 125 g slanina, 1 capatina usturoi, 1 lingura untura, 1 paharel vin sau otet, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala bine pulpa si se curata de grasime. Se scoate osul. Carnea se freaca cu sare si se lasa sa stea 30 minute, apoi se impaneaza cu bucati de slanina si catei de usturoi. Se ruleaza carnea stringind bine capetele si se leaga cu o sforicica, astfel incit sa aiba forma lunguiata. Se asaza in tava unsa cu untura, se adauga 2-3 linguri de apa, o lingura de untura, vin sau otet si se da la cuptor la foc mare pina incepe sa se rumeneasca apoi la foc potrivit. In tot timpul frigerii, se unge din cind in cind cu sosul din tava. Cind este gata, se ia din tava, se scoate sfoara si se taie friptura felii nu prea groase. In sosul din tava se pun 2-3 linguri de apa, se lasa sa dea un clocot, se strecoara si se toarna peste feliile de pulpa. Aceasta friptura este foarte gustoasa si rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de berbec la tava cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
TURNULET GRATINAT DIN PORC SI VITA

TURNULET GRATINAT DIN PORC SI VITA

MUschiul de vita si cel de porc se portioneaza (in cate 4 transe fiecare ), se aromeaza cu sare ,

2 voturi    4 comentarii
35 min
Fripturi
Ciocanele cu cartofi la cuptor

Ciocanele cu cartofi la cuptor

Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de hartie si se aseaza in tava.Cartofii se curata,se

12 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa berbec
  • 125 g slanina
  • 1 capatina usturoi
  • 1 lingura untura
  • 1 paharel vin sau otet
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de miel in vin rosu