autor:

Delia

» » Fripturi

Pulpa de miel umpluta

Autor: Delia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
1 pulpa miel (partea din fata cu coaste), 600 g ficat de miel sau porc, 500 g ciuperci proaspete (sau 2 cutii de ciuperci - de 400 g fiecare), 1 cana orez (150-200 g), 5 oua crude, 2 oua fierte tari, 2 cepe mari, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura patrunjel, 1 pahar vin alb (300 ml), condimente (sare sau/si delikat, piper, cimbru)

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si se freaca cu sare si alte condimente.
Separat se prepara umplutura astfel. Ceapa se taie julien si se lasa pana se aureste, apoi se adauga ciupercile taiate tot julien sau cubulete (se mai lasa si acestea pana se inmoaie) si la sfarsit orezul (se tine inainte in apa rece ca sa se albeasca si sa se umfle) si se mai caleste putin. Se toarna o ceasca sau doua de apa calduta, cat sa acopere orezul si se mai fierbe, cu capac, pana se inmoaie orezul (cam pe jumatate) dupa care se lasa la racit. Intr-o craticioara se inabuse ficatul taiat bucati potrivite. Dupa ce s-a patruns, se lasa la racit, apoi se taie cubulete. Intr-un castron se pun ficatul, orezul cu ciuperci, cele 2 oua fierte tari taiate cubulete, ceapa verde taiata marunt, pantrunjelul tocat si condimentele. Iar la sfarsit cele 5 oua crude.
Cu aceasta compozitie se umple pulpa de miel, se coase pielea ca sa nu iasa umplutura si se asaza in tava cu putin ulei. Daca se doreste, se mai presara cu cimbru si piper, pentru aspect. Se lasa la cuptor (cca 1 si 1/2 - 2 ore) la foc potrivit, pana se patrunde carnea si se rumeneste. Din cand in cand se mai stropeste cu sosul din tava si se mai poate adauga apa, daca sosul seaca prea mult. Cand e aproape gata se pune vinul si se mai lasa 5-10 minute. La sfarsit se mai unge cu sosul din tava si se poate pune folie de aluminiu ca sa stea calda pana se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se pune la fiert mai intai carnea de porc apoi maruntaiele de miel, cand sunt aproape fierte se scot

24 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Se spala pulpele si se sterg cu servet de hartie. Se pun intr-o tava in care s-a pus ulei. Cartofii

6 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Uite asa il fac si eu: Ingrediente: 2 cepe uscate, 1-2 legaturi ceapa verde,300 g carne( miel, porc, vitel sau pui), organele de la un miel, 2 oua fierte, 2 oua crude,1 legatura marar verde, 1 leg. patrunjel verde,sare si piper, un piept de miel(costitele cu cotlet cu tot) Mod de preparare: 100 g ceapa uscata si vreo 3 fire de ceapa verde se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga apoi bucatile de carne, plaminii taiati in bucatele mici, rinichii taiati si ei si sare si piper , dupa gust. Se prajesc la foc mic , pina scade apa ce o lasa.Dupa ce s-au racit, se trec prin masina de tocat, impreuna cu ficatul crud si cine doreste adauga si 100 g franzela muiata si scursa de apa. La tocatura se mai adauga 2-3 oua fierte si macinate, marar, patrunjel verde, tocate si ele si se amesteca cu 2 oua crude. Cu aceasta compozitie se umplu coastele-este o pielita deasupra costitelor, care se desface cu mina si formeaza un fel de sac intrecostite si pielita. Se coase pielita de coaste, dupa ce s-a pus umplutura. Se introduce intr-o tava emailata, unsa bine cu ulei, in cuptorul bine infierbintat, timp de 30 minute.Pieptul daca este mic se poate pune intr-o punga Knorr. Focul se reduce si se mai coace in continuare 60-90 min , pina se face crusta rumenita deasupra.Din cind in cind se stropeste cu sosul din tava, care se completeaza cu apa sau 1/2 pahar vin, atunci cind sosul scade. Se poate servi cald cu cartofi sau rece cu ridichi si ceapa verde.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Foarte buna! Eu fac simpla, fara umplutura.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Mmmm,cred ca este un deliciu.Felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa miel (partea din fata cu coaste)
  • 600 g ficat de miel sau porc
  • 500 g ciuperci proaspete (sau 2 cutii de ciuperci - de 400 g fiecare)
  • 1 cana orez (150-200 g)
  • 5 oua crude
  • 2 oua fierte tari
  • 2 cepe mari
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pahar vin alb (300 ml)
  • condimente (sare sau/si delikat
  • piper
  • cimbru)

Raporteaza reteta

Retete
de Delia
Placinta cu Branza si stafide

Placinta cu Branza si stafide

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca

11 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Trufe

Trufe

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si

9 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi

9 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Eu fac simpla, fara umplutura.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
File de vita cu sos de gorgonzola