autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de mistret impanata si sos de ciuperci cu vin

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
800g. pulpa de mistret,, 100g.slanina afumata,, sare,, piper,, cimbrisor,, nucsoara rasa,, 4 linguri de ulei,, 1 ceapa mica,, 2 catei de usturoi,, 200g. ciuperci,, 4dl. vin rosu,, 2 linguri faina,, legume: conopida, broccoli, varza de Bruxelles

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Pulpa de mistret, tinuta in prealabil in bait cel putin 12 ore,se sterge cu un servet de bucatarie si se impaneaza cu bucati de slanina afumata.
2.Se freaca bine cu un amestec din sare, piper, nucsoara si cimbrisor tocat marunt.
3.Intr-o cratita, in ulei incins, rumenim pulpa pe toate partile, adaugam ceapa tocata marunt si putina apa si lasam sa fiarba, la foc mic, acoperind cratita cu capacul.Daca este nevoie, adaugam din cand in cand apa.
4.Cand carnea este aproape patrunsa ,punem ciupercile spalate si taiate felii, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam si vinul.
5.Cand carnea este gata, o scoatem din cratita si o pastram la cald.In sucul de la carne punem faina, amestecam si lasam sa fiarba,amestecand mereu.
6.Legumele le calim in unt , le saram si piperam.
7.Carnea se taie in felii mai groase, se aseaza pe un platou si se acopera cu sosul de ciuperci si vin.Alaturi asezam legumele sotate.Putem servi si crochete de cartofi si , bineinteles , un vin rosu , dupa placul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de mistret impanata si sos de ciuperci cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Scaloppine cu smantana

Scaloppine cu smantana

Intr-o tigaie de teflon se pun cubuletele de unt si usturoiul intreg; Feliile de carne se bat bine,se

8 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

27 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Multumesc, Lenuta.M-as bucura sa imi dai de veste daca ai gatit preparatul si cat de mult ti-a placut.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    O minunatie, foarte gustoasa, felicitari Roda!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Bine preparat.

    • Fara foto

      Vekas Maria , 04 martie 2010

      Am avut musafiri din Austria si le-am gatit acest preparat.Au ramas incantati si nu le-a venit sa creada ca in Romania se poate manca asa ceva...Dapa ce vei gati diupa aceasta reteta, da-mi de stire...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Waw ce buuuun!!!!!!...........am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc, Lenuta.M-as bucura sa imi dai de veste daca ai gatit preparatul si cat de mult ti-a placut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Muschi de porc in aluat