autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de porc cu ghebe

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Ingrediente
700 g pulpa porc, 300 g ghebe congelate, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ceapa mare, 1 rosie, 6 catei de usturoi, 1 lamaie, 1 lingurita condimente pentru porc Fuchs, piper, boia, sos chilli, 1 lingura pasta tomate, 2 lingurite pasta de gogosari, 2 linguri ulei, 100 ml vin alb, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Pulpa de porc se taie felii de 1 cm grosime.
Ardeiul, ceapa, usturoiul, ciupercile se taie felii subtiri.
Patrunjelul verde se toaca marunt.
Tragem legumele in ulei pina sticlesc, apoi adaugam feliile de carne, pasta de tomate si cea de gogosari, sosul chilli si asezonam.Adaugam o cana cu apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba carnea, la foc mediu.Cand carnea este aproape fiarta, adaugam vinul si lasam sa mai fiarba pina scade sosul.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat, putina zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Servim pulpa cu ghebe cu mamaliguta, piure de cartofi sau orez.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 10 comentarii

  • Gabriela (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

    Si eu am s-o incerc de Revelion! :) La multi ani cu sanatate langa toti cei dragi ai Dvs!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

    un deliciu!!! sarbatori faine va dorim!

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

    O combinatie pe cat de banala ,pe atat de gustoasa.Arata nemaipomenit! Am s-o incerc de Anul Nou(desi nu-s adepta retetelor noi cand am musafiri,ale tale sunt 100% garantate si verificate de mine,de ani de zile de prin reviste si site-uri ...Sarbatori Fericite!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Sarbatori luminata si voua tuturor ! Da Ana....poti folosi si altfel de ciupercute...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      O bunatate...Abia astept Craciunul sa pap si eu o bucatica...Imi pastrezi , da? Sarbatori cu bine ....

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Ce bunatate si mai ales acum de sarbatori,o mica intrebare pot folosi ciuperci in loc de ghebe ca pe aici gasesc eu ceva asa da mai mult dau cu ciupercile? Sarbatori fericite si numai bunatati la masa!!

    • Elga89

      Elga89 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      WOW, arata minunat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Si bun si frumos prezentat***** Sarbatori Fericite ! alaturi de cei dragi. Pup cu drag.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      Foarte fina si apetisanta!***** De, ca de bucatarie noua !!!!!!!! ha ha ha...

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      Excelenta reteta si prezentarea! 5 stelute si zeci de urari de bine!!SARBATORI FERICITE!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 700 g pulpa porc
  • 300 g ghebe congelate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita condimente pentru porc Fuchs
  • piper
  • boia
  • sos chilli
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 lingurite pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Gabriela (Chef de cuisine)

Si eu am s-o incerc de Revelion! :) La multi ani cu sanatate langa toti cei dragi ai Dvs!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu mamaliguta