autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de porc cu legume si orez natur

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Ingrediente
800 g pulpa de porc, ½ kg rosii bine coapte, 2 cepe, 2 gogosari (eu am avut verde, dar puteti folosi orice fel de gogosar), piper, sare, 2 catei de usturoi, patrunjel verde., Pt garnitura: 200 g orez, apa, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea spalata, se portioneaza, se pune intro cratita, se toarna 100 ml apa, se fierbe la foc domol. Cand scade apa, sa adauga rosiile curatate de coaja si taiate bucati (pt a fi decojite, rosiile se oparesc in apa clocotita, se scot rapid apoi se decojesc), ceapa taiata pestisori si gogosarii curatati de samburi si taiati bucati, usturoiul taiat marunt. Potrivim mancarea de sare si piper. Fierbem mancarea la foc domol sub capac pana ce carnea este preparata si scade consistent sucul lasat de rosii, obtinandu-se un sos. Intre timp preparam orezul: cantitatea de orez se pune la fiert in apa cu sare, se fierbe la foc mic sub capac, aprox 20 minute. Dupa ce orezul s-a fiert, se clateste cu apa rece, se pune in diferite forme unse cu ulei care se rastoarna pe farfurie, apoi se adauga carne si legume, se presara deasupra patrunjel verde. Se serveste cu salata de castraveti prospeti, salata de sfecla rosie, sau castraveti murati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu legume si orez natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pasare la cuptor in punga koky

Pasare la cuptor in punga koky

Pasarea se spala se curata de maruntaie dar se lasa intreaga neinpartita.Intr-o farfurie se face

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

14 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Bya_Ralu, multumesc.

  • Bya_Ralu

    Bya_Ralu (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    delicios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

    Constanta ma bucur ca iti place reteta mea.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

      Arata foarte bine.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

      Imi place,chiar daca contine carne de porc , e dietetica,,

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 g pulpa de porc
  • ½ kg rosii bine coapte
  • 2 cepe
  • 2 gogosari (eu am avut verde
  • dar puteti folosi orice fel de gogosar)
  • piper
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde.
  • Pt garnitura: 200 g orez
  • apa
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bya_Ralu, multumesc.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancarica de castraveti murati