Carnea spalata, se portioneaza, se pune intro cratita, se toarna 100 ml apa, se fierbe la foc domol. Cand scade apa, sa adauga rosiile curatate de coaja si taiate bucati (pt a fi decojite, rosiile se oparesc in apa clocotita, se scot rapid apoi se decojesc), ceapa taiata pestisori si gogosarii curatati de samburi si taiati bucati, usturoiul taiat marunt. Potrivim mancarea de sare si piper. Fierbem mancarea la foc domol sub capac pana ce carnea este preparata si scade consistent sucul lasat de rosii, obtinandu-se un sos. Intre timp preparam orezul: cantitatea de orez se pune la fiert in apa cu sare, se fierbe la foc mic sub capac, aprox 20 minute. Dupa ce orezul s-a fiert, se clateste cu apa rece, se pune in diferite forme unse cu ulei care se rastoarna pe farfurie, apoi se adauga carne si legume, se presara deasupra patrunjel verde. Se serveste cu salata de castraveti prospeti, salata de sfecla rosie, sau castraveti murati.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii