autor:

paviasi

» » , , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Pulpa de porc cu sos de portocale

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2017

Ingrediente
10 portii, 2 kg pulpa porc , 2 kg portocale , 30 de cartofi mici,noi , 100 gr unt , 100 gr bacon afumat , 1 l suc de portocale natural , 100 ml lichior de portocale , 300 gr rosii cherry , 500 gr salata verde mixta(diferite frunze) , 50 ml ulei de masline , 200 gr miere de albine , 200 smantana de gatit , sare, piper, coriandru boabe, frunze dafin, 5 catei usturoi , 2 bucati morcovi , 2 bucati mari pastarnac radacina , 1 legatura patrunjel verde , 30 ml otet balsamic 

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Garnitura:

Cartofii noi (bine spalati) se fierb in coaja in apa sarata si se pun la cald, pana la servire.

Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se taie batoane si se fierb 10 minute, sa ramana usor crocanti. Se pun in putin unt, intr-o tigaie si se adauga miere de albine. Se prajesc usor, doar sa se formeze o crusta. La fel si rosiile cherry, se prajesc intregi la foc iute, cu putin otet balsamic. Se dau deoparte si se sareaza si se pipereaza.

Funzele de salata se amesteca cu un dressing facut din ulei (doua treimi) suc de portocale (o treime) sare si piper.

Pulpa de porc.

Carnea bucata intreaga se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare, la care se adauga cojile de la legume, foi de dafin, usturoiul in coaja, coriandru boabe si legatura de patrunjel intreaga. Se fierbe pulpa la foc mic, acoperita, pana cand carnea este moale. Se scoate din supa si se lasa la scurs si sa se tempereze.

Portocalele se curata de coaja cu ajutorul unei ustensile de curatat cartofi,ca sa sa se ia doar partea galbena, nu si coaja alba. Portocalele se desfac in felii si se oparesc un minut, in apa fiarta. Apoi se curata de coaja alba, atat cat se poate, nu e nevoie sa insistati. Se taie portocalele in cuburi sau bucati mari. Intr-o tigaie mare, se pune putin unt si miere de albine,si se trag putin portocalele,apoi se lichiorul de portocale sa se evapore alcoolul.Se fierbe usor adaugand cate o cana de suc de portocale. Sa se formeze un sos ca o smantana subtire. Adaugati apoi smantana de gatit si mariti flacara sa scada rapid si la final, restul de otet balsamic. Lasati sa scada la nivelul unui sos subtire cu bucatele de portocala in el.

Baconul afumat se taie felii, apoi se taie fasii foarte subtiri. La fel coaja de portocale. Se topeste baconul intr o tigaie fierbinte, se adauga si coaja de portocala felii si putina miere de albine, sa rezulte niste fulgi crocanti si lipiciosi.

Carnea fiarta si zvantata, se unge cu putina miere si se da la cuptor 10 minute sa se rumeneasca. Apoi se feliaza.

Servire:

Pe farfurie, se asaza: carne feliata, alaturi 3 cartofi noi fierti, stropiti cu unt topit. De asemeni, putina salata si cateva batoane de morcovi si pastarnac. Se pune sos fierbinte peste carne si cateva fasii crocante de bacon si coaja de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote,

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Aluatul il pregatim in vasul robotului, in care punem pentru inceput laptele caldut, uleiul, sarea

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • 2 kg pulpa porc 
  • 2 kg portocale 
  • 30 de cartofi mici,noi 
  • 100 gr unt 
  • 100 gr bacon afumat 
  • 1 l suc de portocale natural 
  • 100 ml lichior de portocale 
  • 300 gr rosii cherry 
  • 500 gr salata verde mixta(diferite frunze) 
  • 50 ml ulei de masline 
  • 200 gr miere de albine 
  • 200 smantana de gatit 
  • sare
  • piper
  • coriandru boabe
  • frunze dafin
  • 5 catei usturoi 
  • 2 bucati morcovi 
  • 2 bucati mari pastarnac radacina 
  • 1 legatura patrunjel verde 
  • 30 ml otet balsamic 

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pasca traditionala cu orez