autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
700 kg pulpa de porc fara os, 2 linguri untura, 200 ml vin rosu, foi de dafin, scortisoara, 500 g ciuperci, , 100 ml ulei, , 2-3 catei de usturoi, , 1 lingura faina, , 250 g de smantana, , 400 g cascaval feliat, faina, pesmet, 2 oua,, 200 ml ulei, , sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Pulpa se curata bine de pielite, se spala, se portioneaza si se bate putin la o grosime potrivita ca sa se patrunda bine. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se frige apoi in tava in care s-au incins doua linguri de untura. Dupa ce se patrunde putin se adauga vinul, foile de dafin si scortisoara. Se intoarce sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Cand furculita patrunde usor in carne friptura este gata. Peste sosul din tava se mai adauga putin vin care se condimenteaza dupa gust si se pastreaza cald.
Ciupercile se spala si se taie in felii subtiri. Se pot lasa si jumatati sau intregi daca sunt mici. Se calesc intr-un vas cu 100 ml ulei, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugand din cand in cand putina apa, pana se fierb. Se prepara o compozitie din doua linguri de faina si smantana. Se adauga compozitia peste ciuperci, se pune sare si piper dupa gust. La final se adauga usturoiul pisat si se mai fierb putin pana se ingroasa compozitia.
Cascavalul se taie in felii de jumatate de deget grosime. Se trec prin faina si ou, apoi din nou prin faina, oua si la sfarsit prin pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte, la foc mare avand grija sa nu se prajeasca prea tare sau sa se topeasca.
Se servesc impreuna cu sosul de vin si scortisoara. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu costita afumata

Mancare de cartofi cu costita afumata

Se taie costita bucati si se pune ca calit, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Se

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu smantana

Spanac cu smantana

Spanacul se opareste timp de 2 minute in apa clocotita. Dupa care se pune la scurs. Pieptul de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • aandradaa

    aandradaa (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2010

    imi ploua-n gura... yammmmmmmmmmm! 5*

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Tare bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      foarte bun, e gustos totul!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      O bunatate....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate,arata traznet.Felicitari,pentru preparat.Multa lume,mi-a spus,daca faci friptura de ce mai pui si altceva....dar asa ne place noua sa fie farfuria plina,sa arate bine atat pe masa cat si in....Ai votul meu,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte tentant. Si mie imi lasa gura apa

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Citind numai ceea ce ai scris , deja imi lasa gura apa.... Felicitari pentru bunatati ! Am salvat reteta !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 700 kg pulpa de porc fara os
  • 2 linguri untura
  • 200 ml vin rosu
  • foi de dafin
  • scortisoara
  • 500 g ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 250 g de smantana
  • 400 g cascaval feliat
  • faina
  • pesmet
  • 2 oua,
  • 200 ml ulei
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

aandradaa (Chef de cuisine)

imi ploua-n gura... yammmmmmmmmmm! 5*

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Frigarui asortate la gratar