autor:

valentina ionita

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Pulpa si ficat de miel la grill (gratar) pentru Inaltarea Domnului

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
Ingrediente:, , Am folosit o pulpa de miel si 500 g ficat de miel,, 3 catei de usturoi pentru impanat pulpa de miel inainte de a fi fripta la grill sau la gratar, , Pentru marinata :, , 300 g vin alb,doua linguri de unt topit,4 cuisoare,3catei de usturoi ,2 frunze de dafin,6 boabe de piper, boabe de coriandru,un varf de lingurita piper macinat ,cimbru proaspat, uscat sau macinat,tarhon verde sau macinat,2 linguri cu zeama de lamaie si un varf de lingurita scortisoara.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Pulpa si ficatul de miel se spala,se sterg ,se tin la marinat cca doua ore.Dupa ce se scot din marinata,pulpa de miel se cresteaza din loc in loc, se introduce cate o felie de usturoi in fiecare crestatura, bucatile de ficat se infig pe tepuse de frigarui pentru a se rumeni uniform si a se intoarce cu usurinta .Astfel pregatite se frig la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Din cand in cand se stropesc cu cate putina zeama din marinata.

Hristos s-a Inaltat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa si ficat de miel la grill (gratar) pentru Inaltarea Domnului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de caprioara

Friptura de caprioara

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si

8 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Fripturi
Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumesc...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Un produs final care-ti lasa gura apa...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Multumesc...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte frumos arata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte fina si aromata!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Multumesc mult ...Si fripturica Elenei arata grozav...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Cu un asa fel de mancare, cinstim cu adevarat " Inaltarea Domnului "- Adevarat s-a-naltat !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoasa, arata minunat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoasa, arata minunat.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Delicios si aromat!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte delicios.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Cred ca aiesit delicioasa, cu atatea arome...

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte bun...mi-a ramas o pulpita de miel si chiar ca o sa incerc reteta ...dar cu ficat de vitel...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustos! Mai am si eu o pulpa de miel de spate, dar inca nu m-am hotarat cum sa o fac...cred ca cu sos de hrean si smantana!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Am folosit o pulpa de miel si 500 g ficat de miel,
  • 3 catei de usturoi pentru impanat pulpa de miel inainte de a fi fripta la grill sau la gratar
  • Pentru marinata :
  • 300 g vin alb,doua linguri de unt topit,4 cuisoare,3catei de usturoi ,2 frunze de dafin,6 boabe de piper, boabe de coriandru,un varf de lingurita piper macinat ,cimbru proaspat
  • uscat sau macinat,tarhon verde sau macinat,2 linguri cu zeama de lamaie si un varf de lingurita scortisoara.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Manzat la tava cu garnitura gratinata