autor:

Sidy

» » Fripturi

Pulpe cu acordeoane

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
8 pulpe superioare, 8 cartofi mai mari, usturoi, 1 pahar vin alb, sare, piper, boia, cimbru, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Din ulei , vin ,sare, piper, boia si cimbru se face un bait.
Pulpele spalate si curatate se cresteaza si se ung cu acest bait apoi se scufunda in el si se da la rece pentru 3-4 ore.
Cartofii se curata si se cresteaza avand grija sa nu-i taiem pina jos.In despartituri introducem feliute de usturoi.
Intr-o tava punem hartie de copt, asezam pulpele si cartofii dati cu sare si deasupra fiecaruia stropim cu putin ulei.
Cuptorul este incalzit dinainte la 180 grade si dam tava la cuptor pina cand carnea si cartofii sunt bine patrunsi.
Se servesc pulpele cu aceste \"acordeoane\" si cu salata verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu acordeoane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, adaugam sare,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui cu piure de legume

Pui cu piure de legume

Intr-un bol punem uleiul, sare, piper, ceapa (tocata marunt), boia, busuioc, patrunjel si cimbru

6 voturi    1 comentariu
12h 50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Delicioasa combinatie!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Aspectuos si f.bun ! Cartofii astia,acordeon,m-au "innebunit";cred ca miine fac.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    si frumoase, si bune.

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Ma apuc de cintat la acordeon ca prea bine arata !

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Interesanta reteta...neaparat o sa fac si eu.

    • Fara foto

      Adina , 27 aprilie 2010

      Arata tare bine! Felicitari!

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      M-am hotarat, o fac si eu! Super !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata minunat,ce sa mai zic de gust!merci de reteta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte aspectoase si gustoase pulele tale cu acordeoane!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Excelent! cinci stelute pentru idee si modul de prezentare!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      buma idee am avut si eu un aparat de taiat cartofi acordeon o sa il cut sa fac ca am uitat complet de el sunt tare buni crtofii eu ii faceam in ulei ca pe cartofi pai

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Ce bine arata,azi fac si eu o garnitura cu cartofi acordeon.Arata tare bine in farfurie si sunt si tare gustosi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Un meniu delicios si apetisant...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      O idee super "acordeonul";pulpele,le fac cam asa,dar niciodata n-am facut,asa,cartofii.F.frumosi!Si aspect,si gust.Dar,Sidy,vreau sa te intreb:cartofii,nu se rup(in mijloc),sau se fac"papara"?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Delicioasa combinatie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cartofi cu branza si busuioc