autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Pulpe cu usturoi si ierburi aromatice la cuptor

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Ingrediente
900 gr. pulpe de pui sau bucãti, 50 ml. ulei de mãsline, 100 ml. vin alb, 2 linguri de ierburi aromatice tocate ( cimbrisor, busuioc, menta...), câteva fire de rozmarin, 800 gr. cartofi, sare si piper, sofran indian, boia, 3-4 cãtei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

1) Într-un castron, amestecã carnea cu uleiul de mãsline, vinul, ierburile si jumãtate din rozmarin.
Condimenteazã si lasã la marinat cca. 1 orã.

2) Taie cartofi în cuburi.
Într-un vas pt. cuptor pune puiul cu marinada.
Cartofi se condimenteazã cu sare, piper si sofran si se dau la cuptor împreunã cu carnea.
Dã la cuptor 20 min; între timp întoarce si stropeste carnea cu sosul format.

A iesit absolut delicios; se topeste în gurã:)
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu usturoi si ierburi aromatice la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc cu sos de alune

Friptura de porc cu sos de alune

Ceapa se caleste in unt sau ulei la foc domol si dupa adaugati ierburile aromatice.Carnea o adaugati

2 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Piept de pui la gratar cu cartofi taranesti

Piept de pui la gratar cu cartofi taranesti

Pieptul de pui se dezoseaza,se taie felii si se condimenteaza cu sare si origano. Cartofii se curata,se

6 voturi    6 comentarii
50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Mmmmmmmmmmmmmm au ajuns pana la mine aromele!*****

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Nimic nu este mai bun ca puiul cu usturoi:)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    O bunatate!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Foarte bun! Mi-a lasat gura apa. Continua tot asa! Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 900 gr. pulpe de pui sau bucãti
  • 50 ml. ulei de mãsline
  • 100 ml. vin alb
  • 2 linguri de ierburi aromatice tocate ( cimbrisor
  • busuioc
  • menta...)
  • câteva fire de rozmarin
  • 800 gr. cartofi
  • sare si piper
  • sofran indian
  • boia
  • 3-4 cãtei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmm au ajuns pana la mine aromele!*****

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de Pui OLGA