Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de seminte si ii feliem subtire. Curatam si usturoiul si il lasam deocamdata, asa.
Pulpele dupa ce le portionam,le spalam si apoi le uscam cu servetele de hartie absorbante., Le condimentam si le prajim apoi in putin ulei incins, pe ambele parti.
Le scoatem si le tinem la cald.
Legumele le calim cateva minute, pina devin usor sticloase, in grasimea ramasa in tigaia nonaderenta.Adaugam apoi vinul, supa si lasam iar sa dea in clocot ,5 minute.
Rasturnam compozitia in vasul ce il vom da la cuptor si adaugam maslinele, bulionul, usturoiul pisat si boiaua afumata ( daca nu aveti, merge si cea neafumata, dar va avea putin alt gust).
Adaugam pulpele prajite , busuiocul rupt si rosiile taiate feliute , deasupra.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pina scade sosul, cam 45-60 de minute, in functie de cuptor.
Serviti pulpitele cu mamaliguta, piure de legume ( cartofi, telina, pastarnac, morcovi sau ce va place) sau orez , asa cum am facut si eu.
Nu uitati o salata....de salata verde de exemplu.Merge de minune si serviti cu muuuult sos !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii