autor:

burdulea maria elena

» » Fripturi

Pulpe de pui cu cartofi si bere neagra

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
3-4 pulpe superioare de pui, 4 cartofi mari, 1 pahar de bere neagra(cam 200 ml), 2 catei de usturoi, boia, vegeta, piper, cateva fire de patrunjel verde, 1 ligurita rasa de rozmarin, 1 lingura ulei de palmier(se stie ca acest ulei se solidifica la 18 grade si arata ca untura de rata-numai ca nu e asa galben)., Pt decor crengute de patrunjel verde, marar verde si cateva picaturi de otet balsamic.

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

10 voturi

Mod de preparare

Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura, punem cartofii (curatati, spalati) taiati felii langa carne, stropim cu un pahar de bere neagra, condimentam cu condimentele mentionate, punem uleiul de palmier, acoperim tava cu folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox. 40 minute. Din cand in cand, umezim carnea cu lichidul din tava. Inainte cu 5-10 minute de a opri focul, luam folia si mai lasam friptura sa se rumeneasca. Pt servire se aseaza pe farfurie, se orneaza cu verdeata si se stropeste cu cateva picaturi de otet balsamic. Se serveste cu salata de varza prospata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi si bere neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura,

13 voturi    15 comentarii
55 min
Fripturi
Pui cu legume si pere

Pui cu legume si pere

Se spala bine pulpitele, se freaza cu ulei si se pun in punga magica cu condimente. Se toaca legumele

3 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    5 stele si a

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Nu e o reteta grea, e foarte comoda, se pun toate in tava si se mai stropesc din cand in cand cu lichidul din tava.

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Bravo! foarte interesanta reteta! am sa o incerc si eu si am sa o votez!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc ,,gustosilor,,

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Eeeee...imi place!! berea neagra da o aroma fina si bogata carni albe ...salvat si vtotat maxim

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Rapid , gustos si sanatos ! Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Ma bucur ca va place.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte bun si aromat puiul cu bere,felicitari!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 mai 2010

      Ma bucur ca va place.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Eu in schimb nu am facut niciodata cu bere neagra............dar cu siguranta voi incerca,arata tare apetisant.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      O bunatate...Si eu prepar puiul numai in bere neagra de ani de zile si pot sa spun ca intr-adevar are o aroma si un gust minunat...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Delicioasa!prezentarea de nota 10!!! Am sa cumpar ulei de palmier special sa incerc si eu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc de sugestie, am sa incerc.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte fina si apetisanta reteta ta! In tarile arabe se foloseste uleiul de palmier foarte mult; mie imi place sa-l adaug la garnitura de orez fiert, ii da o aroma extraordinara.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Mari te primesc cu tot dragul, daca ti se pare drumul lung atunci n-ai ce face musai sa gatesti.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Mariela, tu esti prea departe ca sa vin la tine la masa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Tare gustos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

10 voturi

Ingrediente

  • 3-4 pulpe superioare de pui
  • 4 cartofi mari
  • 1 pahar de bere neagra(cam 200 ml)
  • 2 catei de usturoi
  • boia
  • vegeta
  • piper
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 ligurita rasa de rozmarin
  • 1 lingura ulei de palmier(se stie ca acest ulei se solidifica la 18 grade si arata ca untura de rata-numai ca nu e asa galben).
  • Pt decor crengute de patrunjel verde
  • marar verde si cateva picaturi de otet balsamic.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

bucataria-sylviei (Chef de cuisine)

5 stele si a

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui cu susan si chips-uri cu rozmarin.