autor:

Varadi Silvia

» » Fripturi

Pulpe de pui cu sos de arahide

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
5 pulpe de pui, 1 carnacior semi afumat, 5-6 ciuperci champinion(sau chinezesti), sare si piper dupa gust, 1 mana de arahide prajite, 4-5 catei de usturoi tocati marunt, Pentru sos:, 1 lingura unt de arahide, 1 lingurita ulei de susan, 2 linguri sos de soia dulce, 1 lingura miere, un praf de sare si unul de piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,sau ce vreti.Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga cateii de usturoi taiati marunt,carnatul taiat bucatele si ciprecile taiate in patru.Apoi se pregateste sosul ,amestecand toate ingredientele la un loc si il diluam cu 200ml de apa.Turnam sosul peste pulpe,adaugam si arahidele,apoi acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preancalzit la 200gC pentru 30 de minute.Apoi scoatem tava din cuptor,dam folia la o parte si mai lasam pulpele inca 15-20 de minute sa se rumeneasca frumos.Se pot servi cu o garnitura de taitei din faina de orez,orez simplu sau cartofi natur.Dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos de arahide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PLATOU CALD MUNTENESC

PLATOU CALD MUNTENESC

Cascavalul se taie sub forma de triunghiuri, de grosime potrivita, se impesmeteaza ( respectand regula

4 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi
Carne de vita in bait de vanat

Carne de vita in bait de vanat

Se fierbe vinul la foc iute si se adauga toate ingredientele,Se fierbe pana se ingroasa.Dupa ce s-a

11 voturi    5 comentarii
2h 50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Foarte interesanta reteta, si in mod sigur si gustoasa.Felicitari!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte frumos! Gustoasa, imi place mult, Silvia.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Ma bucur ca va place. Panseluta,am lasat pulpa cu piele ca arata mai bine in farfurie.Dar cand mancam o dam la oparte.Stiu ca nu este tare sanatoasa.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Imi place! Tare buna trebuie sa fie!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      oricum ,cu piele sau fara,cred ca e gustoasa reteta ta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte aromata si prezentare eleganta*****Am salvat-o.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Draga Panseluta,ce spui tu nu este pe gustul meu.Fac ceva asemanator,dar cu piept de pui.Daca te uiti atent,nu este deloc grasa.Acum de,fiecare cu gustul lui.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      daca nu te superi,ti-as sugera ca in loc sa faci la cuptor mancarea asta s-o faci in wok,pe aragaz.sa scoti pielea de pe pulpe,(altfel iese prea grasa si pielea puiul si alunele si untul de arahide )sa le frigi la foc iute ,apoi sa frigi legumele,dupa care carnea impreuna cu legumele si cu sosul sa le mai tii pe foc sub 5 minute,pana se leaga sosul.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Eleganta prezentare si in mod sigur delicioasa reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 pulpe de pui
  • 1 carnacior semi afumat
  • 5-6 ciuperci champinion(sau chinezesti)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 mana de arahide prajite
  • 4-5 catei de usturoi tocati marunt
  • Pentru sos:
  • 1 lingura unt de arahide
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia dulce
  • 1 lingura miere
  • un praf de sare si unul de piper

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Andra (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta, si in mod sigur si gustoasa.Felicitari!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gratar din carne tocata de curcan