autor:

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui la capac cu stoemp

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
pulpe de pui(eu am folosit partea superioara), 1 kg cartofi, o ceapa rosie, 2 morcovi, 1 telina mica, sare, piper, cimbru,ulei de masline, un cub de unt, jumatate de cana lapte,3-4 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

se spala pulpele de pui si se aseaza pe un cap intors invers.Se presara sare, piper si cateii de usturoi taiati feliute.La sfarsit stropim cu o lingura de ulei de masline.Se aseaza capacul peste o oala cu apa si se introduce la cuptor la foc mediu.Din cand in cand se mai intoarce puiul de pe o parte pe alta.Cand este rumenit este gata.
In timp ce puiul se rumeneste la cuptor curatam, spalam si taiem cartofii ca pentru piure.In alta oala fierbem morcovii si telina.
Ceapa taiata julien o calim un pic, doar cat sa devina moale in cubuletul de unt.
Cand cartofii sunt moi , scurgem de apa si-i pisam ca pentru piure.la fel facem si cu morcovii si telina.peste cartofi adaugam celalte legume pisate si ceapa cu untul.Amstecam totul impreuna , potrivim de sare si piper,adaugam un pic de lapte si cimbru la sfarsit.

Stoemp:fel de mancare specific belgian(piure de cartofi in care se adauga si alte legume:morcovi, varza, adive,ceapa, telina, precum si bacon, kaiser, dupa gust)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la capac cu stoemp" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • mira (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    De preparat neaparat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Ce bunatate acolo, dar si eu am fript la rotisor, a fost gustos.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Foarte interesanta reteta.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Felicitari !

    • Catalina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      multumesc.noi am servit cu muraturi asortate.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Foarte bune pulpele astea facute asa.... Bine ca ne-ai lamurit si ce inseamna..."Stoemp" ....interesant...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Aha...deci,am invatat ce inseamna "stoemp" si care este procedeul de a prepara " pulpe la capac".Suna tentant aceasta reteta.Multmesc si felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • pulpe de pui(eu am folosit partea superioara)
  • 1 kg cartofi
  • o ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • sare
  • piper
  • cimbru,ulei de masline
  • un cub de unt
  • jumatate de cana lapte,3-4 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, faina, un praf de sare apa si lapte se face aluatul de clatite clasic. Eu intai bat ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Salata orientala de vara

Salata orientala de vara

Se spala cartofii si se fieb in coaja. Se lasa la racit si se taie in cubulete. Ceapa se taie julien,se

24 voturi    5 comentarii
30 min
Salate reci
Conopida a la Jamie

Conopida a la Jamie

Conopida se fierbe in apa cu sare intreaga. In uleiul incins se arunca ceapa rosie sa se inmoaie

3 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene

mira (Chef de cuisine)

De preparat neaparat.

Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu naut si dovlecei