Ingrediente
pulpe de pui(eu am folosit partea superioara), 1 kg cartofi, o ceapa rosie, 2 morcovi, 1 telina mica, sare, piper, cimbru,ulei de masline, un cub de unt, jumatate de cana lapte,3-4 catei de usturoi
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
In timp ce puiul se rumeneste la cuptor curatam, spalam si taiem cartofii ca pentru piure.In alta oala fierbem morcovii si telina.
Ceapa taiata julien o calim un pic, doar cat sa devina moale in cubuletul de unt.
Cand cartofii sunt moi , scurgem de apa si-i pisam ca pentru piure.la fel facem si cu morcovii si telina.peste cartofi adaugam celalte legume pisate si ceapa cu untul.Amstecam totul impreuna , potrivim de sare si piper,adaugam un pic de lapte si cimbru la sfarsit.
Stoemp:fel de mancare specific belgian(piure de cartofi in care se adauga si alte legume:morcovi, varza, adive,ceapa, telina, precum si bacon, kaiser, dupa gust)
jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
Felicitari !
Catalina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
multumesc.noi am servit cu muraturi asortate.
Sidy (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
Foarte bune pulpele astea facute asa.... Bine ca ne-ai lamurit si ce inseamna..."Stoemp" ....interesant...
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
Aha...deci,am invatat ce inseamna "stoemp" si care este procedeul de a prepara " pulpe la capac".Suna tentant aceasta reteta.Multmesc si felicitari!