Pulpe de pui la capac cu stoemp

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui  la capac cu stoemp

Ingrediente

  • pulpe de pui(eu am folosit partea superioara)
  • 1 kg cartofi
  • o ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • sare, piper, cimbru,ulei de masline
  • un cub de unt, jumatate de cana lapte,3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

se spala pulpele de pui si se aseaza pe un cap intors invers.Se presara sare, piper si cateii de usturoi taiati feliute.La sfarsit stropim cu o lingura de ulei de masline.Se aseaza capacul peste o oala cu apa si se introduce la cuptor la foc mediu.Din cand in cand se mai intoarce puiul de pe o parte pe alta.Cand este rumenit este gata.

In timp ce puiul se rumeneste la cuptor curatam, spalam si taiem cartofii ca pentru piure.In alta oala fierbem morcovii si telina.

Ceapa taiata julien o calim un pic, doar cat sa devina moale in cubuletul de unt.

Cand cartofii sunt moi , scurgem de apa si-i pisam ca pentru piure.la fel facem si cu morcovii si telina.peste cartofi adaugam celalte legume pisate si ceapa cu untul.Amstecam totul impreuna , potrivim de sare si piper,adaugam un pic de lapte si cimbru la sfarsit.

Stoemp:fel de mancare specific belgian(piure de cartofi in care se adauga si alte legume:morcovi, varza, adive,ceapa, telina, precum si bacon, kaiser, dupa gust)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise