se spala pulpele de pui si se aseaza pe un cap intors invers.Se presara sare, piper si cateii de usturoi taiati feliute.La sfarsit stropim cu o lingura de ulei de masline.Se aseaza capacul peste o oala cu apa si se introduce la cuptor la foc mediu.Din cand in cand se mai intoarce puiul de pe o parte pe alta.Cand este rumenit este gata.
In timp ce puiul se rumeneste la cuptor curatam, spalam si taiem cartofii ca pentru piure.In alta oala fierbem morcovii si telina.
Ceapa taiata julien o calim un pic, doar cat sa devina moale in cubuletul de unt.
Cand cartofii sunt moi , scurgem de apa si-i pisam ca pentru piure.la fel facem si cu morcovii si telina.peste cartofi adaugam celalte legume pisate si ceapa cu untul.Amstecam totul impreuna , potrivim de sare si piper,adaugam un pic de lapte si cimbru la sfarsit.
Stoemp:fel de mancare specific belgian(piure de cartofi in care se adauga si alte legume:morcovi, varza, adive,ceapa, telina, precum si bacon, kaiser, dupa gust)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii