autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Pulpe de pui la gratar cu Cartofi si Mazare Noua

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
2-4 Pulpe de Pui, 450-500 gr de cartofi noi, 250 gr de mazare noua, ½ capatana de ustoroi, 1 ceapa alba taiata pestisori, ½ tulpina de telina, 2-3 rosii potrivite, 1-2 portocale pentru decor, cateva frunze de salata verde, ulei, sare, piper, rozmarin si tarhon, 1 ceasca de vin alb sec, alge marine deshidratate

Dificultate: Medie Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Cartofii noii se curata dupa care se spala, mazarea se curata boabele din pastai si se spala, se toaca tulpina de telina, se curata si se piseaza usturoiul, se curata si toaca ceapa pestisori, se adauga tarhonul tocat. Se unge tava cu ulei si se adauga legumele si leguminoasele, se presara rozmarinul si se pune un pic de apa dandu-se la cuptor, se adauga 1 ceasca de vin alb sec, se sareaza si pipereaza si se reintroduce la cuptor, din sfert in sfert de ora se verifica, aprox 30-35 de minute cred ca sunt necesare pentru a fi gata, daca considerati ca nu sunt facuti mai lasatii.

Separat pulpele de pui se curata, spala si se parlesc, spalandu-se din nou, dupa care se condimenteaza, si se pun pe grill se verifica sa fie facute pe ambele parti, dupa care se scot si se pregateste aranjarea farfuriei.

Se vor aranja cateva frunzulite de salata peste care se vor pune legumele de la cuptor, se decojeste o portocala si se pun 3-4 feliute, langa se aseaza pulpa de pui si salata pe care o doriti voi.

Pentru dessign am adaugat si niste alge marine deshidratate foarte bogate in vitamine:A, B1, B6, B12, C, D, E, K. Acestea inainte de a se servi se pun la inmuiat in apa circa 30 minute pentru a asigura prospetimea, se pot consuma:prajite, fierte, inabusite sau la rece in salate.


Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar cu Cartofi si Mazare Noua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de oaie

Friptura de oaie

Se taie carnea bucati si se pune intr-un ceaun mare de circa 30 kg, adaugam toate condimentele enumerate

1 vot    0 comentarii
6h
Fripturi
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã

4 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2-4 Pulpe de Pui
  • 450-500 gr de cartofi noi
  • 250 gr de mazare noua
  • ½ capatana de ustoroi
  • 1 ceapa alba taiata pestisori
  • ½ tulpina de telina
  • 2-3 rosii potrivite
  • 1-2 portocale pentru decor
  • cateva frunze de salata verde
  • ulei
  • sare
  • piper
  • rozmarin si tarhon
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • alge marine deshidratate

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi