autor:

constantin savu

» » Fripturi

Pulpe de rata cu prune afumate

Autor: constantin savu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: constantin savu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2009

Ingrediente
2 pulpe rata, 300 gr prune afumate, o ceapa mare, o lingurita miere, sare si piper (dupa gust), marinata pt pulpe: 200 ml vin alb, o lingurita de boia dulce de ardei verde, boabe de mustar

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se tin pulpele de rata la marinat 2 zile, dupa care se pun in apa clocotita 20 min, se scurg, se dezoseaza si se taie fasii. Se baga in tava la cuptor la 175 gr 120 min. Intre timp se curata ceapa si se taie marunt, se trage la tigaie pt devine sticloasa, se adauga prunele 2 minute, dupa care se ia de pe foc.

Dupa ce s-a facut carnea de rata se scoate din tava, se adauga in tigaie alaturi de prune si ceapa. Supa in care s-a fiert rata nu se arunca, ci se completeaza cam cu 100 ml in tigaie, impreuna cu mierea pt a obtine sosul. Se da intr-un clocot 5-10 min la foc mare, gata! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu prune afumate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
IEPURE INABUSIT CU CEAPA

IEPURE INABUSIT CU CEAPA

Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece (se poate pune si in oala subpresiune).Dupa

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi
MITITEI  PREGATITI IN CASA

MITITEI PREGATITI IN CASA

Rasolul de vita se spala si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba bine la

50 voturi    11 comentarii
5h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 pulpe rata
  • 300 gr prune afumate
  • o ceapa mare
  • o lingurita miere
  • sare si piper (dupa gust)
  • marinata pt pulpe: 200 ml vin alb
  • o lingurita de boia dulce de ardei verde
  • boabe de mustar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
muschiulet impletit