pulpe glazurate cu sos de mere si portocala.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 persoane: 10 pulpe(250-300gr/buc)
  • 500 g orez
  • 200 ml miere
  • 900 ml zeama de lamaie
  • 750 ml zeama de portocale
  • 800 g mere
  • 30 g susan
  • 300 g unt
  • 200 ml ulei
  • 3 g piper alb
  • 25 g sare
  • 10g rosmarin uscat.

Mod de preparare

Pulpele se spala, merele se spala, se curata si se taie cubulete mici, 150 ml miere se amesteca cu zeama de portocale. Pulpele se sareaza si se pipereaza apoi se pun la marinat in zeama de lamaie in care am adaugat 5 g de rosmarin,sare si piper.

Dupa ce s-au marinat se tamponeaza cu un prosop de hirtie apoi se ung cu miere si se presara susan peste ele. Se pune intr-o tava uleiul si 200 ml apa, apoi se aseaza pulpele si se introduce la cuptor. Orezul se pune la fiert cu putina sare. Untul se topeste,apoi se soteaza merele 4-5 minute dupa care se adauga zeama de portocale,rosmarinul si se asezoneaza cu sare si piper,se mai lasa pe foc 10-15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise