autor:

Fara foto

» » Fripturi

pulpe glazurate cu sos de mere si portocala.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 10 persoane: 10 pulpe(250-300gr/buc), 500 g orez, 200 ml miere, 900 ml zeama de lamaie, 750 ml zeama de portocale, 800 g mere, 30 g susan, 300 g unt, 200 ml ulei, 3 g piper alb, 25 g sare, 10g rosmarin uscat.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pulpele se spala, merele se spala, se curata si se taie cubulete mici, 150 ml miere se amesteca cu zeama de portocale. Pulpele se sareaza si se pipereaza apoi se pun la marinat in zeama de lamaie in care am adaugat 5 g de rosmarin,sare si piper.

Dupa ce s-au marinat se tamponeaza cu un prosop de hirtie apoi se ung cu miere si se presara susan peste ele. Se pune intr-o tava uleiul si 200 ml apa, apoi se aseaza pulpele si se introduce la cuptor. Orezul se pune la fiert cu putina sare. Untul se topeste,apoi se soteaza merele 4-5 minute dupa care se adauga zeama de portocale,rosmarinul si se asezoneaza cu sare si piper,se mai lasa pe foc 10-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "pulpe glazurate cu sos de mere si portocala." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Friptura se pune la bait in condimente cate-va ore ,putem face friptura fie la tava in cuptor ,fie

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 persoane: 10 pulpe(250-300gr/buc)
  • 500 g orez
  • 200 ml miere
  • 900 ml zeama de lamaie
  • 750 ml zeama de portocale
  • 800 g mere
  • 30 g susan
  • 300 g unt
  • 200 ml ulei
  • 3 g piper alb
  • 25 g sare
  • 10g rosmarin uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc la tava