Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pulpe la cuptor cu usturoi

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui
  • 40 de catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • oregano
  • 4 rosii
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • cartofi mov pentru piure
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate; cine are astfel de ierburi proaspete, poate face un buchetel cu cate o crenguta din fiecare si pusa alaturi de pulpe, apoi se pun in tava, rosiile alaturi, usturoiul curatat deasupra, vinul, apa, ulei si se da totul la cuptor 40 minute.

In acest timp, cartofii curatati de coaja, taiati cubulete, se pun la fiert intr-un vas cu putina sare, dupa ce sunt bine fierti, se strecoara, se paseaza impreuna cu unt, putina sare dupa gust, apoi se freaca cu laptele caldut.

Se pune pe farfurie un inel de piure, alaturi pulpe si deasupra sosul cu usturoi si se serveste cu salata preferata.

Un gust incredibil!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor