Ingrediente
-pentru friptura :, , 1 kg carne pui- pulpe, 1 lingura untura( sau doar ulei), sare, piper, boia, 200 ml supa pui, , -pentru galuste bavareze:, , 3 chifle de 1 zi, 80 g pesmet, 2 oua, 70 g unt, 2 linguri ulei, 1 ceapa mica( 2 verzi), 1/3 gogosar, patrunjel verde, 200 ml lapte, sare, piper, nucsoara, , -pentru sos vanatoresc :, , 2 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 50 g unt, 3 linguri bulion facut in casa( sau 2 rosii), 1-2 linguri zeama de lamaie, 200 ml supa de carne, 1 frunza dafin, 1 lingura zahar, 50 ml vin alb, 1 lingura mustar, 1 lingura faina, 3 linguri apa, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Pregatim galustele taind cuburi chiflele pe care le punem intr-un castron mai mare.Taiem ceapa verde si gogosarul cubulete.Tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie non- aderenta topim untul si uleiul si tragem ceapa la tigaie.
Punem ceapa cu grasime cu tot peste cuburile de chifle.
Ouale le batem bine , adaugam sare si lapte si apoi le turnam peste cuburile de chifle.
Daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, adaugati pesmet si lasati asa 15 minute sa absoarba tot lichidul.
Din compozitie formam bile( galuste) avand mainile umezite in apa.Punem la fiert apa cu sare, cand aceasta clocoteste , reducem focul si adaugam galustele, pe care le lasam sa fiarba pina se ridica deasupra, cam 20 de minute.Amestecam de vreo doua ori in ele.
Cand sunt fierte , le scoatem cu o spumiera si le tinem la cald.
Intre timp am pregatit si sosul vanatoresc .Dupa ce am curatat si spalat legumele le fierbem in apa cu sare la foc potrivit , pina sunt fierte toate legumele.
Le dam apoi prin blender impreuna cu supa de carne si le punem din nou pe foc cu o frunza de dafin si o lingura cu mustar amestecata cu lingura cu faina, amestecam avand grija sa nu faca cocoloase.
O lingura cu zahar o caramelizam si punem peste ea 3 linguri de apa si lasam sa fiarba pina se topeste zaharul. Adaugam zeama de lamaie vinul si bulionul sau rosiile taiate si fierte.Eu am pus bulion.Gustam sa vedem daca trebuie sare sau piper.
Servim friptura alaturi de cate 3-4 galuste bavareze si sosul vanatoresc.
Aveti putin de munca cu acest fel de mancare, dar credeti-ma ca merita !
Pofta mare sa aveti !