autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 03 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 03 mai 2015

Ingrediente
-pentru friptura :, , 1 kg carne pui- pulpe, 1 lingura untura( sau doar ulei), sare, piper, boia, 200 ml supa pui, , -pentru galuste bavareze:, , 3 chifle de 1 zi, 80 g pesmet, 2 oua, 70 g unt, 2 linguri ulei, 1 ceapa mica( 2 verzi), 1/3 gogosar, patrunjel verde, 200 ml lapte, sare, piper, nucsoara, , -pentru sos vanatoresc :, , 2 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 50 g unt, 3 linguri bulion facut in casa( sau 2 rosii), 1-2 linguri zeama de lamaie, 200 ml supa de carne, 1 frunza dafin, 1 lingura zahar, 50 ml vin alb, 1 lingura mustar, 1 lingura faina, 3 linguri apa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea spalata si transata o uscam cu servetele de hartie , apoi o condimentam si o lasam asa 15 minute.Intr-un vas topim grasimea si prajim carnea pe toate partile, apoi o acoperim cu supa, ii punem un capac si o lasam sa fiarba bine, la foc potrivit.
Pregatim galustele taind cuburi chiflele pe care le punem intr-un castron mai mare.Taiem ceapa verde si gogosarul cubulete.Tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie non- aderenta topim untul si uleiul si tragem ceapa la tigaie.
Punem ceapa cu grasime cu tot peste cuburile de chifle.
Ouale le batem bine , adaugam sare si lapte si apoi le turnam peste cuburile de chifle.
Daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, adaugati pesmet si lasati asa 15 minute sa absoarba tot lichidul.
Din compozitie formam bile( galuste) avand mainile umezite in apa.Punem la fiert apa cu sare, cand aceasta clocoteste , reducem focul si adaugam galustele, pe care le lasam sa fiarba pina se ridica deasupra, cam 20 de minute.Amestecam de vreo doua ori in ele.
Cand sunt fierte , le scoatem cu o spumiera si le tinem la cald.
Intre timp am pregatit si sosul vanatoresc .Dupa ce am curatat si spalat legumele le fierbem in apa cu sare la foc potrivit , pina sunt fierte toate legumele.
Le dam apoi prin blender impreuna cu supa de carne si le punem din nou pe foc cu o frunza de dafin si o lingura cu mustar amestecata cu lingura cu faina, amestecam avand grija sa nu faca cocoloase.
O lingura cu zahar o caramelizam si punem peste ea 3 linguri de apa si lasam sa fiarba pina se topeste zaharul. Adaugam zeama de lamaie vinul si bulionul sau rosiile taiate si fierte.Eu am pus bulion.Gustam sa vedem daca trebuie sare sau piper.
Servim friptura alaturi de cate 3-4 galuste bavareze si sosul vanatoresc.
Aveti putin de munca cu acest fel de mancare, dar credeti-ma ca merita !
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui  cu salata

Pulpe de pui cu salata

Presar pulpele crestate,cu sare,piper si oregano.Le asez pe grillul incins pentru o jumatate de ora,pana

8 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu ardei gras

Pui cu ardei gras

Calim ardeiul taiat cubulete, adaugam usturoiul zdrobit, ceapa taiata solzisori, morcovul si albitura

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -pentru friptura :
  • 1 kg carne pui- pulpe
  • 1 lingura untura( sau doar ulei)
  • sare
  • piper
  • boia
  • 200 ml supa pui
  • -pentru galuste bavareze:
  • 3 chifle de 1 zi
  • 80 g pesmet
  • 2 oua
  • 70 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica( 2 verzi)
  • 1/3 gogosar
  • patrunjel verde
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • -pentru sos vanatoresc :
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 3 linguri bulion facut in casa( sau 2 rosii)
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 200 ml supa de carne
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri apa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmalute in foi de vita