autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Pumpkin muffins

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
100 gr unt moale, 100 gr zahar,esență de vanilie, 3 oua, 100 gr dovleac dat prin razatoare, o linguriță praf scorțișoara, 2 linguri migdale macinate(opțional), 200 gr făină și o linguriță praf de copt, , glazura: 100 gr unt moale, 100 gr zahar pudra și fondant colorat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Că tot ne apropiem de Halloween m-a gindit să vă răsfăț cu niște brioșe minunat de aromate cu dovleac... :)

Incepem mai intai cu dovleacul razuit pe care il punem intr-o crăticioara pe foc mic cu scorțișoara si 2 linguri de zahar, lăsăm pe foc pina se inmoaie un pic si zaharul se topește. Lăsăm la racit.



Mixăm foarte bine untul moale cu zaharul pină devine spumos apoi adăugăm pe rind ouăle, adăugăm esența de vanilie și dovleacul care intre timp s=a racit și l-am mixat un pic cu blenderul pina a devenit ca un piure. Amestecam foarte bine după care adaugam migdalele macinate, praful de copt si apoi făina. Rezultatul va fii o compoziție ca o smantană groasa pe care o putem lua cu lingura.



Pregatim 24 forme de brioșe de mărime normala si le umplem aprox. trei sferturi cu ajutorul unei linguri. Se coc 20-25 min la 180”C in cuptorul incins in prealabil.

Cit timp se coc brioșele pregatim glazura de unt , adică mixam foarte bine untul cu zaharul pudra in care eu am mai adaugat 3 picaturi de concentrat de esență de vanilie.



Lăsăm glazura la rece pină brioșele sunt gata coapte și racite. Intre timp modelăm fondantul si taiem rondele de marimea brioșelor. Voi puteți să le ornati după cum vă vine mai la indemină ..poate fii doar cu o simplă glazură...voi decideți...



Spor la prajiturit și enjoy pentru cei ce vor sărbători Halloween...:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkin muffins" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac si stafide

Placinta cu dovleac si stafide

Foaia am facut-o amestecand intr-un castron toate ingredientele.Am framantat pana nu s-a mai lipit

7 voturi    3 comentarii
1h 1 min
Dulciuri diverse
Biscuiti

Biscuiti "Petit Beurre"

Amesteci faina, praful de copt, zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt moale
  • 100 gr zahar,esență de vanilie
  • 3 oua
  • 100 gr dovleac dat prin razatoare
  • o linguriță praf scorțișoara
  • 2 linguri migdale macinate(opțional)
  • 200 gr făină și o linguriță praf de copt
  • glazura: 100 gr unt moale
  • 100 gr zahar pudra și fondant colorat

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose cu portocale si alune