autor:

nela

» » Aperitive

"Punguta cu doi bani"

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013

Ingrediente
pentru pungute, 1 ou, 100 ml apa plata, o lingurita de ulei, 250 g faina alba, un praf de sare, putin oregano, , pentru umplutura, 300 g ciuperci albe taiate in discuri subtiri ca niste banuti,, marar dupa gust, o ceapa mica sau 1/2 daca este mare, , un fir de ceapa verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Se face din ou, apa, ulei, faina , oregano si praf de sare, o compozitie ca pentru clatite.
Se amesteca cu telul oul cu apa si uleiul intr-un castron.
Se pune oregano si praful de sare, apoi se adauga faina cernuta obligatoriu, si se amesteca cu telul pana se desfac toate eventualele cocoloase de faina si se obtine o consistenta de smantana. Daca trebuie mai punem faina.
Se lasa la odihnit 1/2 ora.
In aceasta 1/2 ora, spalam ciupercutele, le tocam cum ne place, si le punem in tigaia incinsa, impreuna cu ceapa tocata marunt. Amestecam cu un praf de sare, marar tocat si putina faina alba ca sa se lege compozitia.
Incingem o tigaie mare de teflon si facem foi de clatite
mari.
Foaia prajita o asezam pe o farfurie, punem o lingura de umplutira in mijlocul ei si ii strangem marginile dandu-i forma de punguta. Daca o tinem un pic in aceasta pozitie observam ca ea se raceste in pozitia asta si nu se strica daca ii dam drumu.
Atentie!
Se lucreaza pungutele individual. Nu se pun foile de clatita una peste alta pentru ca apoi sa le umplem.
Ele se lucreaza mai bine calde.

Se leaga punguta la gura cu un fir de ceapa verde.
Se poate servi calda sau rece ca aperitiv sau
se serveste pe o farfurie intinsa gu garnitura de legume ca fel principal.

Este o mancare excelenta pentru copii!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Punguta cu doi bani"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Mini baghete umplute

Mini baghete umplute

Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul. Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam

5 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pachetele in foi de orez cu legume si carne

Pachetele in foi de orez cu legume si carne

Se pune carnea de pui la fiert cu putin de sare,pentru 20-30 minute. Intre timp pregatim un bol

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

    Imi plac ciupercile gatite in ori ce fel si cum retete asta este cu ciuperci,ma inscriu si eu la una schiar doua pungute.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • pentru pungute
  • 1 ou
  • 100 ml apa plata
  • o lingurita de ulei
  • 250 g faina alba
  • un praf de sare
  • putin oregano
  • pentru umplutura
  • 300 g ciuperci albe taiate in discuri subtiri ca niste banuti,
  • marar dupa gust
  • o ceapa mica sau 1/2 daca este mare
  • un fir de ceapa verde

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Dan65

Dan65 (Chef de cuisine)

Imi plac ciupercile gatite in ori ce fel si cum retete asta este cu ciuperci,ma inscriu si eu la una schiar doua pungute.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe