"Punguta cu doi bani"

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru pungute
  • 1 ou
  • 100 ml apa plata
  • o lingurita de ulei
  • 250 g faina alba
  • un praf de sare
  • putin oregano
  • pentru umplutura
  • 300 g ciuperci albe taiate in discuri subtiri ca niste banuti,
  • marar dupa gust
  • o ceapa mica sau 1/2 daca este mare
  • un fir de ceapa verde

Mod de preparare

Se face din ou, apa, ulei, faina , oregano si praf de sare, o compozitie ca pentru clatite.

Se amesteca cu telul oul cu apa si uleiul intr-un castron.

Se pune oregano si praful de sare, apoi se adauga faina cernuta obligatoriu, si se amesteca cu telul pana se desfac toate eventualele cocoloase de faina si se obtine o consistenta de smantana. Daca trebuie mai punem faina.

Se lasa la odihnit 1/2 ora.

In aceasta 1/2 ora, spalam ciupercutele, le tocam cum ne place, si le punem in tigaia incinsa, impreuna cu ceapa tocata marunt. Amestecam cu un praf de sare, marar tocat si putina faina alba ca sa se lege compozitia.

Incingem o tigaie mare de teflon si facem foi de clatite

mari.

Foaia prajita o asezam pe o farfurie, punem o lingura de umplutira in mijlocul ei si ii strangem marginile dandu-i forma de punguta. Daca o tinem un pic in aceasta pozitie observam ca ea se raceste in pozitia asta si nu se strica daca ii dam drumu.

Atentie!

Se lucreaza pungutele individual. Nu se pun foile de clatita una peste alta pentru ca apoi sa le umplem.

Ele se lucreaza mai bine calde.

Se leaga punguta la gura cu un fir de ceapa verde.

Se poate servi calda sau rece ca aperitiv sau

se serveste pe o farfurie intinsa gu garnitura de legume ca fel principal.

Este o mancare excelenta pentru copii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise