Intr-o oala cu apa punem cartofii la fiert in coaja pentru circa 30 de minute. Ii incercam cu furculita din cind in cind pentru a vedea cind sunt fierti. Luam cartofii fierti si ii bagam sub jet de apa rece pentru a se raci mai repede. Curatam cartofii de coaja si ii zdrobim ca pentru piure cu o furculita sau fiecare cu ce avem. Ii lasam sa se mai raceasca dupa care adaugam o lingurita de sare, jumate din cantitatea de faina si galbenusul de ou. Incepem sa framantam adaugind din cind in cind faina pina devine un aluat consitent si omogen si nu se mai prinde de miini. Intr-o oala punem la fiert 3 l de apa cu 2 linguri de sare. Golim aluatul pe planseta sau pe masa infainata unde il mai framintam un pic dindu-i o forma alungita, dupa care il impartim in 4-5 portii mai mici. Luam cite o portie si o alungim, pina devine ca o bagheta groasa cit un deget, dupa care aceasta bagheta o sectionam cu un cutit in mai multe bucatele mici. Luam aceste bucatele mici si le frecam intre palme pina capata o forma lunguiata.Cind apa a dat in clocot punem galustele la fiert chiar daca se suprapun una peste alta nu are nimic, avind grija la inceput sa mestecam un pic pentru a le desprinde de fund. Cind toate plutesc deasupra, galustele sunt fierte si cu o paleta le punem intr-un strecurator si le bagam sub jet de apa rece pentru a indeparta amidonul, care le face sa se lipeasca. Repetam operatiunea pina fierbem toate galustele. Cind toate galustele sunt fierte, amestecam simburii de nuca cu 2 linguri de zahar si cu pesmetul sau grisul, intr-o tava sau o cratita mai mare, punem uleiul la incins. Cind uleiul este destul de incins, adaugam amestecul de miez de nuca si pesmet si lasam sa se friga pina incep sa se rumeneasca usor. Tot acest timp este nevoie sa amestecam intruna. Cind amestecul a inceput sa se rumeneasca, luam tava de pe foc si adaugam galustele, toate o data sau pe rind, amestecam bine pina cind toate galustele si-au facut un invelis cu amestecul din tava. La servire daca le vrem mai dulci, mai putem presara deasupra putin zahar. Se servesc calde, dar sunt bune si reci. Aceasta reteta este desertul copilariei mele pe care mi-l facea bunica in timp de iarna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii