autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
Aluat pt. cca 12 forme mici:, 100 ml apã, 50 gr. unt, 280 gr. fãinã, un vârf cutit de sare, unt pt. uns formele, Crema:, 150 ml lapte, 100 gr. fulgi de cocos, 300 gr. zahãr, 3 ouã, scortisoarã pudrã

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

1)Pt. aluat:
Amestecã apa, untul, fãina si sarea.
Frãmântã bine.
Lasã sã odihneascã 10 min.Intre timp, unge formele cu unt.
2)Pt. cremã:
Fierbe laptele.
Separat amestecã cocosul, zahãrul si ouãle.Amestecã bine cu telul, apoi toarnã incet laptele fierbine.
In fiecare formã, se pune o bucatã de aluat(pe care l-am intins cu sucitorul, si am decupat rotunduri cu paharul), care se vor umple cu crema de cocos.Se dau la cuptor la 200ºC, pt. cca 30 min.
Reci se scot din forme, se servesc pudrate cu scortisoarã :)
Aceste "Queijadas" se fac de sute de ani,sunt originare din localitatea Sintra, cel mai des se fac cu brânzã proaspãtã sau urdã, de acolo si numele de "queijadas", vine de la "queijo" = brânzã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat de drojdie ptr prajituri

Aluat de drojdie ptr prajituri

Intr-un vas se cerne faina se adauga drojdia faramitata bine, ouale si zahar ,coaja de lamaie si

22 voturi    3 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu branza in aluat

Paine cu branza in aluat

Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Vã multumesc :)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Pot spune ca in timp ce citeam si salivam. Gustoase.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Mersi Ramona,ai zis urda sau branza dulce,deja suna minunat.Am salvat reteta.*****

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      ce retete minunate postezi...imi plac toate foarte mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Am trecut-o la favorite, trebue neaparat sa o incerc...imi place.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Silvia, se pot umple cu ce i-ti place :) crema lor originalã este de brânzã proaspãtã sau urdã....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Cred ca este foarte buna.Dar ce crezi,pot face cu vanilie?ca nu prea imi place cocosul?

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Suna interensant,am salvat reteta si*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte interesanta reteta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Delicioase si aspectuoase.Am salvat reteta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte gustoase! Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat pt. cca 12 forme mici:
  • 100 ml apã
  • 50 gr. unt
  • 280 gr. fãinã
  • un vârf cutit de sare
  • unt pt. uns formele
  • Crema:
  • 150 ml lapte
  • 100 gr. fulgi de cocos
  • 300 gr. zahãr
  • 3 ouã
  • scortisoarã pudrã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Merdenele