autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
Aluat pt. cca 12 forme mici:, 100 ml apã, 50 gr. unt, 280 gr. fãinã, un vârf cutit de sare, unt pt. uns formele, Crema:, 150 ml lapte, 100 gr. fulgi de cocos, 300 gr. zahãr, 3 ouã, scortisoarã pudrã

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

1)Pt. aluat:
Amestecã apa, untul, fãina si sarea.
Frãmântã bine.
Lasã sã odihneascã 10 min.Intre timp, unge formele cu unt.
2)Pt. cremã:
Fierbe laptele.
Separat amestecã cocosul, zahãrul si ouãle.Amestecã bine cu telul, apoi toarnã incet laptele fierbine.
In fiecare formã, se pune o bucatã de aluat(pe care l-am intins cu sucitorul, si am decupat rotunduri cu paharul), care se vor umple cu crema de cocos.Se dau la cuptor la 200ºC, pt. cca 30 min.
Reci se scot din forme, se servesc pudrate cu scortisoarã :)
Aceste "Queijadas" se fac de sute de ani,sunt originare din localitatea Sintra, cel mai des se fac cu brânzã proaspãtã sau urdã, de acolo si numele de "queijadas", vine de la "queijo" = brânzã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu. Peste

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Vã multumesc :)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Pot spune ca in timp ce citeam si salivam. Gustoase.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Mersi Ramona,ai zis urda sau branza dulce,deja suna minunat.Am salvat reteta.*****

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      ce retete minunate postezi...imi plac toate foarte mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Am trecut-o la favorite, trebue neaparat sa o incerc...imi place.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Silvia, se pot umple cu ce i-ti place :) crema lor originalã este de brânzã proaspãtã sau urdã....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Cred ca este foarte buna.Dar ce crezi,pot face cu vanilie?ca nu prea imi place cocosul?

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Suna interensant,am salvat reteta si*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte interesanta reteta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Delicioase si aspectuoase.Am salvat reteta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte gustoase! Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat pt. cca 12 forme mici:
  • 100 ml apã
  • 50 gr. unt
  • 280 gr. fãinã
  • un vârf cutit de sare
  • unt pt. uns formele
  • Crema:
  • 150 ml lapte
  • 100 gr. fulgi de cocos
  • 300 gr. zahãr
  • 3 ouã
  • scortisoarã pudrã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci cu nuca si rahat