Amestecam cu mainile faina, sarea si untul moale, adaugam galbenusul, iar in cazul in care nu se omogenizeaza punem o lingura de smantana. Aluatul astfel obtinut il punem in frigider timp de 30 minute.
In acest timp tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem si ciupercile si mai lasam putin la foc mediu. Stingem focul, adaugam maslinele si lasam deoparte. Batem ouale 2-3 minute, adaugam smantana, nucsoara si piperul si mai amestecam putin cu mixerul. In aceasta compozitie eu n-am mai pus sare, deoarece telemeaua era deja sarata.
Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, turnam amestecul de ciuperci, masline, piept de pui, etc iar deasupra vin ouale batute cu smantana. Radem telemeaua (cascavalul) si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana devine aurie.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii