autor:

Cocktail of Senses

» » Aluaturi si Foietaje

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat aveti nevoie de:, - 300g faina alba, - 150g unt rece, - un varf de lingurita sare, - 9 linguri de lapte rece, Pentru umplutura aveti nevoie de:, - 8 oua, - 2 cepe rosii taiate felii subtire, - 2 catei usturoi tocati marunt, - 1 morcov ras, - 200 g mazare congelata, - 100 g rucola, - 200 g branza brie, - 50 ml smantana, - 70 g unt, - sare de mare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptele rece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se lipeste de degete. Puteti adauga putina faina daca simtiti ca aluatul mai are nevoie. Modelati aluatul sub forma unei bile, acoperiti cu folia alimentara si aplatizati cu palma. Lasati la frigider cel putin 30 de minute, timp in care glutenul din faina va fi eliberat si aluatul va deveni elastic.

Dupa aceea scoateti aluatul din frigider si neaparat asteptati sa ajunga la temperatura camerei, altfel se va rupe cand il veti intinde.

Presarati faina pe blatul de lucru si asezati aluatul pe acesta. Rulati cu ajutorul unui facalet din centru spre exterior, pana obtineti o foaie de aluat pe cat posibil rotunda si mai mare decat diametrul tavii in care va coace. Aveti grija sa nu se rupa!

Dupa ce obtineti lungimea dorita, rulati in jurul facaletului si asezati foaia de aluat inntr-o tava termorezistenta cu peretii rabatabili. Aluatul ar trebuie sa fie cu pana la 5 cm mai mare decat peretii tavii.

Folosind degetele trebuie sa mulati aluatul pe forma tavii si sa rupeti marginile care atarna peste tava. Intepati aluatul cu furculita pentru a evita cresterea in timpul coacerii.

Porniti cuptorul la 180 grade si incepeti sa pregatiti umplutura.

Caliti in unt ceapa si usturoiul, maxim 10 minute. Aveti grija sa nu se arda usturoiul, pentru ca poate deveni amar.

Adaugati apoi mazarea, morcovul ras si rucola, condimentati cu sare de mare si piper. Lasati pe foc inca 10 minute, amestecand in cand in cand.

Bateti ouale, adaugati smantana si condimentati cu sare si piper. Branza trebuie taiata felii subtire. Acum este momentul sa montati tarta. Incepeti cu jumatate din amestecul de legume, apoi un strat de brie, inca unul de legume si inca unul de brie. La final adaugati ouale si introduceti la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana ce oualele s-au inchegat.

Rezultatul final va face furori! Garantez!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu mazare, rucola si Brie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Crescente cu sunca

Crescente cu sunca

Se dizolva drojdia in apa calda.Se taie sunca si ardeiul in cubulete. Se cerne faina intr-un castron,

5 voturi    2 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat aveti nevoie de:
  • - 300g faina alba
  • - 150g unt rece
  • - un varf de lingurita sare
  • - 9 linguri de lapte rece
  • Pentru umplutura aveti nevoie de:
  • - 8 oua
  • - 2 cepe rosii taiate felii subtire
  • - 2 catei usturoi tocati marunt
  • - 1 morcov ras
  • - 200 g mazare congelata
  • - 100 g rucola
  • - 200 g branza brie
  • - 50 ml smantana
  • - 70 g unt
  • - sare de mare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Salata de cruditati si piept de rata

Salata de cruditati si piept de rata

Pieptul de rata se trage cateva minute la tigaie, in functie de cat de gatit il doriti. Pentru ca

2 voturi    0 comentarii
45 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce si stafide