autor:

Sisters Kitchen

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Quiche Lorraine au Camembert

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 200 g făină, 100 g unt moale, 1 ou, 2 linguri apă rece sau lapte rece, 1 vârf de sare, Umplutura:, 250 ml smântână lichidă, 3 ouă (noi am folosit ouă de ţară), 200 g brânză camembert, 50 g caşcaval gruyere ras, 150 g bacon tăiat cubuleţe, sare, piper, nucşoara, ierburi provensale uscate

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

1.Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi fără.
Aşadar, se pune făina+untul, şi se amestecă, se adaugă oul, se mai amestecă puţin după care punem apa/laptele. Se obţine un aluat compact pe care îl întindem şi îl punem într-o tavă de tartă unsă cu unt.Tava se bagă la frigider pentru 20 de minute.
Atenţie! Ingredientele pentru aluatul fraged se amestecă rapid şi uşor, nu se frământă pentru că altfel se întăreşte.
2. Între timp, rumenim baconul într-o lingură de ulei, după care îl scoatem pe un şerveţel pentru a elimina surplusul de grăsime.
3. Noi am ales să curăţăm brânza camembert de aceea pielita albă. Apoi am tăiat-o cubuleţe.
4. Într-un castron amestecăm bine ouăle, smântâna, 3/4 de bacon, jumătate din cantitatea de cascaval gruyere, camembertul, sare, piperul, nucşoara şi ierburile.
5. Aluatul se scoate, se întinde ori cu făcăleţul, dar e mai complicat, ori cu vârfurile degetelor direct în tavă. Peste aluat se pune o foaie de copt şi boabe de fasole, ca să nu se umfle la copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După care se scoate aluatul şi se toarnă umplutura, deasupra presăram restul de caşcaval gruyere şi puţin bacon. Se introduce iar la cuptor şi se coace 30-35 de minute la 180 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine au Camembert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cosulete cu vinete

Cosulete cu vinete

Se spala rosiile, se taie in jumatati, se scobesc de miez. Se umplu rosiile cu salata de vinete

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Iaurt de casa

Iaurt de casa

1. Se strecoara laptele intr-o cratita cu fundul mai gros. 2. Se adauga lingurita cu sare. 3. Se

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    S_ancutza (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2013

    Cam ce dimensiune are tava?

  • Fara foto

    sisterkitchen (Maestru bucatar) , 19 februarie 2013

    Dap, branza pe care o folosim conteaza f mult:).

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Apetisanta !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Foarte buna, cu asa branzeturi speciale!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 linguri apă rece sau lapte rece
  • 1 vârf de sare
  • Umplutura:
  • 250 ml smântână lichidă
  • 3 ouă (noi am folosit ouă de ţară)
  • 200 g brânză camembert
  • 50 g caşcaval gruyere ras
  • 150 g bacon tăiat cubuleţe
  • sare
  • piper
  • nucşoara
  • ierburi provensale uscate

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

S_ancutza (Chef de cuisine)

Cam ce dimensiune are tava?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac si branza