autor:

Sisters Kitchen

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Quiche Lorraine au Camembert

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 200 g făină, 100 g unt moale, 1 ou, 2 linguri apă rece sau lapte rece, 1 vârf de sare, Umplutura:, 250 ml smântână lichidă, 3 ouă (noi am folosit ouă de ţară), 200 g brânză camembert, 50 g caşcaval gruyere ras, 150 g bacon tăiat cubuleţe, sare, piper, nucşoara, ierburi provensale uscate

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

1.Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi fără.
Aşadar, se pune făina+untul, şi se amestecă, se adaugă oul, se mai amestecă puţin după care punem apa/laptele. Se obţine un aluat compact pe care îl întindem şi îl punem într-o tavă de tartă unsă cu unt.Tava se bagă la frigider pentru 20 de minute.
Atenţie! Ingredientele pentru aluatul fraged se amestecă rapid şi uşor, nu se frământă pentru că altfel se întăreşte.
2. Între timp, rumenim baconul într-o lingură de ulei, după care îl scoatem pe un şerveţel pentru a elimina surplusul de grăsime.
3. Noi am ales să curăţăm brânza camembert de aceea pielita albă. Apoi am tăiat-o cubuleţe.
4. Într-un castron amestecăm bine ouăle, smântâna, 3/4 de bacon, jumătate din cantitatea de cascaval gruyere, camembertul, sare, piperul, nucşoara şi ierburile.
5. Aluatul se scoate, se întinde ori cu făcăleţul, dar e mai complicat, ori cu vârfurile degetelor direct în tavă. Peste aluat se pune o foaie de copt şi boabe de fasole, ca să nu se umfle la copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După care se scoate aluatul şi se toarnă umplutura, deasupra presăram restul de caşcaval gruyere şi puţin bacon. Se introduce iar la cuptor şi se coace 30-35 de minute la 180 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine au Camembert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza

"Labaneh" cu za'atar

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

3 voturi    0 comentarii
28h
Aperitive cu brinza
Clătite umplute cu pastă de somon

Clătite umplute cu pastă de somon

Aluatul de clătite se prepară bătând bine ouăle cu sare şi puţin ulei,se adaugă apoi pe

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    S_ancutza (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2013

    Cam ce dimensiune are tava?

  • Fara foto

    sisterkitchen (Maestru bucatar) , 19 februarie 2013

    Dap, branza pe care o folosim conteaza f mult:).

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Apetisanta !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Foarte buna, cu asa branzeturi speciale!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 linguri apă rece sau lapte rece
  • 1 vârf de sare
  • Umplutura:
  • 250 ml smântână lichidă
  • 3 ouă (noi am folosit ouă de ţară)
  • 200 g brânză camembert
  • 50 g caşcaval gruyere ras
  • 150 g bacon tăiat cubuleţe
  • sare
  • piper
  • nucşoara
  • ierburi provensale uscate

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

S_ancutza (Chef de cuisine)

Cam ce dimensiune are tava?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Caprese