Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 200 g făină, 100 g unt moale, 1 ou, 2 linguri apă rece sau lapte rece, 1 vârf de sare, Umplutura:, 250 ml smântână lichidă, 3 ouă (noi am folosit ouă de ţară), 200 g brânză camembert, 50 g caşcaval gruyere ras, 150 g bacon tăiat cubuleţe, sare, piper, nucşoara, ierburi provensale uscate
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
6 voturi
Mod de preparare
Aşadar, se pune făina+untul, şi se amestecă, se adaugă oul, se mai amestecă puţin după care punem apa/laptele. Se obţine un aluat compact pe care îl întindem şi îl punem într-o tavă de tartă unsă cu unt.Tava se bagă la frigider pentru 20 de minute.
Atenţie! Ingredientele pentru aluatul fraged se amestecă rapid şi uşor, nu se frământă pentru că altfel se întăreşte.
2. Între timp, rumenim baconul într-o lingură de ulei, după care îl scoatem pe un şerveţel pentru a elimina surplusul de grăsime.
3. Noi am ales să curăţăm brânza camembert de aceea pielita albă. Apoi am tăiat-o cubuleţe.
4. Într-un castron amestecăm bine ouăle, smântâna, 3/4 de bacon, jumătate din cantitatea de cascaval gruyere, camembertul, sare, piperul, nucşoara şi ierburile.
5. Aluatul se scoate, se întinde ori cu făcăleţul, dar e mai complicat, ori cu vârfurile degetelor direct în tavă. Peste aluat se pune o foaie de copt şi boabe de fasole, ca să nu se umfle la copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După care se scoate aluatul şi se toarnă umplutura, deasupra presăram restul de caşcaval gruyere şi puţin bacon. Se introduce iar la cuptor şi se coace 30-35 de minute la 180 de grade.
mira (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013
Foarte buna, cu asa branzeturi speciale!