autor:

Fara foto

» » Fripturi

Raţă sălbatică cu gutui

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 porţii: 2 kg carne de raţă, 2 kg gutui, 200 g zahar, 200 g unt, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 100 g hamsie, 200 ml ulei.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Prima parte este pregatirea, marinarea si înabusirea ratei. Dupa inabusire, carnea se scoate si se tine in alt vas, iar in grasimea ramasa se pune zaharul si caramelizeaza putin, dupa care se adauga faina desfacuta in apa rece, pasta de tomate diluata cu putina apa, amestecind compozitia pina da in fiert. Cind a dat in fiert se toarna peste carnea inabusita, cu adaos de apa calda pina la nivelul carnii si se lasa sa fiarba pina cind carnea este bine patrunsa. Intre timp se spala gutuile si se taie felii sau cuburi, care se asaza intr-o tava emailata, unsa cu unt, sub forma de strat. Cu restul de unt topit se stropesc gutuile pe deasupra sj se introduc in cuptorul incins pentru a se rumeni putin (5 - 6 minute). Cind sint rumenite se pun in vasul cu carne. Se potriveste de sare si de acru cu zeama de lamiie si se mai lasa sa fiarba pina cind a scazut lichidul si carnea este bine patrunsa, iar sosul s-a format mai legat, cu gust si aroma placuta. Rata se mai poate pregati asemanator cu struguri, cu portocale etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Raţă sălbatică cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pastrama de oaie

Pastrama de oaie

Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam. Eu am

21 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi
Pork baby-back ribs - Costite de porc

Pork baby-back ribs - Costite de porc

Se spala costilele si se pun la fiert in apa rece sa fie acoperite cu ceapa, usuroiul si foile de

46 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 2 kg carne de raţă
  • 2 kg gutui
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g hamsie
  • 200 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Crap prajit cu sos gremaolata