Raţă sălbatică cu gutui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 2 kg carne de raţă
  • 2 kg gutui
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g hamsie
  • 200 ml ulei.

Mod de preparare

Prima parte este pregatirea, marinarea si înabusirea ratei. Dupa inabusire, carnea se scoate si se tine in alt vas, iar in grasimea ramasa se pune zaharul si caramelizeaza putin, dupa care se adauga faina desfacuta in apa rece, pasta de tomate diluata cu putina apa, amestecind compozitia pina da in fiert. Cind a dat in fiert se toarna peste carnea inabusita, cu adaos de apa calda pina la nivelul carnii si se lasa sa fiarba pina cind carnea este bine patrunsa. Intre timp se spala gutuile si se taie felii sau cuburi, care se asaza intr-o tava emailata, unsa cu unt, sub forma de strat. Cu restul de unt topit se stropesc gutuile pe deasupra sj se introduc in cuptorul incins pentru a se rumeni putin (5 - 6 minute). Cind sint rumenite se pun in vasul cu carne. Se potriveste de sare si de acru cu zeama de lamiie si se mai lasa sa fiarba pina cind a scazut lichidul si carnea este bine patrunsa, iar sosul s-a format mai legat, cu gust si aroma placuta. Rata se mai poate pregati asemanator cu struguri, cu portocale etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise