autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
Reţeta nu presupune cantităţi fixe din ingrediente., Vă puteţi folosi de orice cantitate doriţi de raci vii*) şi de orice cantitate de sos!

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

6 voturi

Mod de preparare

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am pus în chiuvetă şi am lăsat să curgă ceva apă rece peste ei, ca să se "învioreze".
Luaţi o oală mai mare în care o să fierbeţi racii. Aduceţi apa la fierbere şi adăugaţi o linguriţă de sare.
Luaţi racii şi puneţi-i direct în oala cu apă clocotindă.
Fierbeţi racii în cantităţi care să nu vă umpleţi oala. Îi fierbeţi circa 3-4 minute, până când carapacea lor devine roşie la culoare.
Dacă fierbeţi racii mai mult de 5 minute, carnea devine tare şi îşi pierde mult din savoarea ei de delicatesă.
Carnea racului e alb-rozalie, cu un gust asemănător ca de homari/lobster. De obicei se consumă carnea din coada racului şi carnea din interiorul cleştilor.
Rupem coada (o detaşăm faţă de capul racului) şi o decorticăm. Cleştii cei mari se rup şi se desfac în două, până scoatem carbea din interior.
Nu uitaţi să scoateţi firişorul negru de pe spatele cozii (exact ca la creveţi) cu ajutorul unui cuţit mic şi ascuţit, cu care tăiem uşor carnea de pe partea superioară a cozii (acela de fapt este intestinul racului).
Separăm toate aceste bucăţele suculente de carne de rac şi pe punem în farfurie.
Turnăm sosul peste carne. Nu ne mai rămâne decât să ne înfruptăm din aceste două delikatese!
_________________________________________
*) Atenţie, racii trebuie să fie vii, nu morţi, chiar dacă unii consideră că racii morţi sub 4-5 ore, încă mai sunt comestibili! (personal nu aş recomanda asta!)
Deosebirea racilor fierti morţi faţă de cei fierţi vii se face în funcţie de ţinuta cozii:
la racii fierţi vii, coada este încovoiată şi rigidă, iar la racii fierţi morţi, coada este moale şi extinsă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Raci cu sos "O Mie de Insule"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Coada de somn prajita cu sos de usturoi

Coada de somn prajita cu sos de usturoi

Pestele curatat si spalat bine (frecam pielea cu o mana de sare pentru a scapa de mazga aceea alunecoasa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Fish & Shrimp

Fish & Shrimp

Creveti cu tempura: Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Beyzza Brumma , 17 septembrie 2013

    si sosoul ''o mie de insule'' unde este?

Dificultate

Redusa

Timp

5 min

6 voturi

Ingrediente

  • Reţeta nu presupune cantităţi fixe din ingrediente.
  • Vă puteţi folosi de orice cantitate doriţi de raci vii*) şi de orice cantitate de sos!

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Un sos cremos, plin de aromă, care se serveşte deseori la salată. Dar noi îl vom pregăti pentru

3 voturi    1 comentariu
10 min
Sosuri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Budinca de peste