autor:

Simona

» » Mancaruri cu peste

Raci fierti

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2011

Ingrediente
- 1kg raci, - 1 ceapa, - 1 lingurita cimbru, - 5 catei usturoi, - 1 frunza de dafin, - 3-4 fire patrunjel, - 1 lingurita sare, - 5-6 boabe piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Racii trebuie sa fie vii; Acestia se spala in mai multe ape si se scurg. Intr-o oala mare se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun cei 5 catei de usturoi, o linurita cimbru, o frunza de dafin, firele de patrunjel, o ceapa. Se fierb la foc iute. Cand clocoteste apa, se arunca inauntru racii vii, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba numai 5 minute dupa ce au dat in clocot. Se racesc in apa in care au fiert. Se pot servi cu sos de soia si vin alb sau cu un sos de usturoi, zeama de lamaie, 1 anchois, ulei de masline si patrunjel tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Raci fierti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Raci de Dunare fierti

Raci de Dunare fierti

Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate cu peste
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Intr-o cratita se toarna apa si se pune la fiert. Se pregatesc legumele spalte si curatate: morcovii-rondele,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Palomita , 19 iulie 2014

    vreau si euuuuuuuuuuuu

  • Fara foto

    Laurentiu-paul Dinca , 18 iulie 2014

    BELEA INCERCATI

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 1kg raci
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingurita cimbru
  • - 5 catei usturoi
  • - 1 frunza de dafin
  • - 3-4 fire patrunjel
  • - 1 lingurita sare
  • - 5-6 boabe piper

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Cartoful se pune la fiert cu putina sare. Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat. In

14 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chili con carne

Chili con carne

Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea. Cand carnea a inceput sa se prajeasca, se adauga condimentele

12 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Patrunjelul

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare si piept de pui